Бартън: Евертън ще изпадне с Ънсуърт


Н. Гавазов

Бартън: Евертън ще изпадне с Ънсуърт

Бившият полузащитник на Бърнли Джоуи Бартън предупреди, че Евертън ще изпадне от Висшата лига на Англия, ако Дейвид Ънсуърт остане мениджър на отбора. Вече почти месец мърсисайдци се опитват да намерят заместник на уволнения Роналд Куман. "Карамелите" не успяха да заинтересоват специалисти като Карло Анчелоти и Томас Тухел, а Уотфорд отказа да пусне Марку Силва.

По такъв начин начело на отбора продължава да бъде Ънсуърт, който по-рано работи с резерва. Бартън, който на няколко пъти през последните седмици подложи на критика временния мениджър, сега отново отправи поредното предупреждение.

"Реалността е такава, че той няма да може да ги спаси от изпадане. Той е бивш защитник, а не може да ги научи да се бранят. Те допускат минимум по два гола във всеки мач откакто той е начело. Пропускат отляво, отдясно и от центъра.

Факт е, че Ънсуърт технически, тактически и стратегически на мили от нужното ниво. Факт е, че те допускат огромно количество голове и аз не виждам никакви признаци на подобрение в това отношение. Ако Евертън го остави, те ще изпаднат, нямам никакви съмнения в това отношение.

Имат нужда от подходящ мениджър, който бързо да ги преобрази и да въведе култура на победите. Трябва да действат бързо и решително. Дейвид не е за тази работа. Нищо лично, просто това не е човек, който се опира на опит и стратегия.

Евертън трябва да действа бързо, защото скоро Саутхемптън ще смени своя мениджър, УБА вече се отказа от Тони Пюлис, Суонзи също може да излезе на пазара.

Евертън трябва да побърза, защото вече започва да изглежда смешно", заяви Бартън.

 

  Сподели
27