Стейвли предложи 300 милиона за Нюкасъл


Н. Гавазов

Стейвли предложи 300 милиона за Нюкасъл

Компанията PCP Capital Partners, която е базирана в Дубай, отправи оферта на стойност около 300 милиона паунда към Майк Ашли за контролния пакет акции на английския футболен клуб Нюкасъл. Както е известно, собственикът на "свраките" Майк Ашли обяви клуба за продажба през миналия месец, като босът изрази надежда, че Нюкасъл може да има нов собственик до Коледа.

Сега става ясно, че Ашли е получил конкретно предложение. Както се очакваше, това го направи Аманда Стейвли, която водеше преговорите през последните няколко седмици. Напомняме, че 44-годишната дама само е финансист и изпълнява ролята на посредник за PCP Capital Partners. Към момента е неизвестно кой стои зад PCP Capital Partners, като единствено се знае, че състоянието на тази компания е в размер на 28 милиарда паунда.

През 2009 година именно Стейвли помогна на Шейх Мансур да закупи Манчестър Сити, а по-късно Аманда от името на Dubai International Capital водеше преговорите за покупката на Ливърпул.


Към момента не е ясно, дали Ашли е приел офертата на Стейвли. По-рано в пресата се съобщаваше, че Майк е готов да се раздели с клуба за 400 милиона паунда.

 

  Сподели
124