Пеп: Стоунс ще продължи да расте


И. Ангелов

Пеп: Стоунс ще продължи да расте

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели желанието си за защитника Джон Стоунс да продължи подобрението си в отбора. 23-годишният се превърна в един от ключовите играчи в отбора на "гражданите" през този сезон и тимът се намира на първа позиция в таблицата.

"Ние не трябва да забравяме, че миналата година за първи път той започна да играе по 3 пъти в седмицата. В Евертън играеше по веднъж. Тук имаш Шампионска лига. Трябва време за адаптиране. Той стана баща и аз смятам, че това помогна да подреди живота си. Той има изумително качество да разбира играта, да е спокоен, да разчита следващия пас.

"Дефанзивно той получи помощ от целия отбор и оформи добро партньорство с Нико Отаменди. Всеки мач миналата година той правеше по една или две грешки, а това го няма този сезон. Той все още е млад и от него зависи да се подобри. Дано той задържи желанието си за подобрение защото има много да прогресира с играта без топката и с нея. 

"Той възмъжа. Всеки играч на 20-21 е различен от този на 27-28 години. Да имаш опит в Шампионска лига е важно. Миналият сезон на "Камп Ноу", сега на "Сан Паоло". Той игра срещу най-добрите за Англия срещу Неймар и Жезус. Трябва да преживееш това за да станеш по-добър."

  Сподели
83