Коутиньо: Много израснах в Ливърпул


Н. Гавазов

Коутиньо: Много израснах в Ливърпул

Полузащитникът на Ливърпул Филипе Коутиньо е на мнение, че е постигнал голям прогрес и е способен да прогресира още, продължавайки да играе за отбора от "Анфийлд". Футболистът пристигна от Интер през 2013 година за сумата от 8.5 милиона паунда и оттогава бразилецът отбеляза огромен прогрес в развитието си. Това се потвърди през това лято, когато Барселона се опита да привлече 25-годишния бразилец. Филипе обаче е щастлив на "Анфийлд" и желае да продължи да играе за "червените".

"Изключително много израснах за времето, откакто аз съм тук. Станах по-силен във всички аспекти. Чувствам, че с всяка изминала година ставам все по-добър, по-съвършен и по-готов психологически - не само във футбола, но и в живота като цяло.

Никога не съм достатъчно удовлетворен, защото знам, че няма предел за усъвършенстването. Винаги има нови неща, които можеш да научиш и има много способи за развитие. Доволен съм от това, как израснах, но все още не съм приключил.

Когато дойдох тук, мен ме разглеждаха само като плеймейкър. Но аз имах възможност да работя с професионалисти на топ ниво, наистина класни играчи и добри треньори. Те ми помогнаха да разбера, с какви задължения и изисквания е свързана играта на останалите позиции. Това аз го ценя, защото нямаше да се справя без тяхната помощ.

Сега съм свикнал към това и уверено се чувствам на много участъци на терена. Станах по-съвършен играч. Не само в атакуващ план, но и по-добре се отбранявам. Убеден съм, че ако продължа да работя по същия начин, с тези отлични футболисти и треньори, аз ще постигна още по-голямо съвършенство в развитието си", заяви Коутиньо.

 

  Сподели
245