Дрогба защити политиката на Челси по отношение на мениджърите


Н. Гавазов

Дрогба защити политиката на Челси по отношение на мениджърите

Легендата на Челси Дидие Дрогба е на мнение, че принципът на неговия клуб да не се церемони с мениджърите е успешен през годините. Антонио Конте е осмият постоянен наставник на "сините" от момента, в който Роман Абрамович пое Челси през 2003 година. До момента руският олигарх се показах като щедър благодетел за клуба, но и безкомпромисен по отношение на мениджърите, независимо от това какви успехи те са постигнали с отбора. Това се приема различно от специалисти и анализатори, но Дрогба е категоричен - Абрамович постъпва правилно.

"Случващото се в клуба е норма. Преди две години бяхме на границата на отпадането. През миналата година, играейки по един мач на седмица, всичко се разви добре. Те взеха мениджър с решителни методи и клубът отново стана шампион.

Но голяма част от играчите много отдавна не са участвали в късните стадии на Шампионска лига, в четвъртфинали или полуфинали. За тях е важно отново да свикнат да играят на всеки три дни и да отговорят на изискванията, които винаги са неизменими. Ти винаги трябва да си на висота, макар че това не е лесно.

Всички казват, че Челси е нестабилен. Но в съвременния футбол няма мениджър, който успява да се задържи в един клуб за повече от три-четири години.

Веднъж попитах Абрамович: "Колко мениджъри сме имали за всичките тези години". Той ми каза: "Виж, Дидие, когато сменят мениджъра, това ми носи резултат".

Когато пристига нов мениджър, той има пълен карт-бланш в клуба. Той върши каквото си пожелае. При това аз не мога да предвидя как ще се развиват неговите отношения със собственика за в бъдеще. Само мога да кажа, че той не бива да влиза в конфликт със своя бос. В случай на конфликт на теб ще ти се наложи да си тръгнеш", заяви Дрогба.

 

  Сподели
64