Венгер продължава да смята, че Стърлинг е симулирал


Н. Гавазов

Венгер продължава да смята, че Стърлинг е симулирал

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер отказа да поднесе извиненията си към Рахим Стърлинг, заявявайки, че продължава да смята постъпката на крилото на Манчестър Сити в последния мач за симулация. Напомняме, че след поражението с 3:1 на "Етихад" преди международната пауза Венгер каза, че съдията е повлиял на резултата в срещата, след като е отсъдил дузпа за падане на Стърлинг и е признал гол от засада.

Две седмици след тези събития френският специалист продължава да твърди, че Стърлинг е симулирал.

"Не съм говорил в негативен смисъл. Само отбелязах, че той получи възможност да падне, оказвайки се пред нашия защитник и падна. След няколко години той ще признае това. Но ще отрича в разгара на събитията. Той бе в много добро положение, оказвайки се пред защитника. Но дузпа се дава за умишлен фаул в наказателно поле, а не за провокиран фаул в наказателното поле", заяви Венгер.

"В това е цялата разлика и в такива мачове трябва да се гледа защитника и това, което той прави, а не това, което върши нападателят. Мой нападател също щеше да падне на негово място. Не виня Стърлинг - той използва своето положение, за да излъже рефера. И успя. Не обвинявам Стърлинг, просто казах, че това е падане", каза още французинът.

 

  Сподели
87