Ебуе: Санчес страда заради проваления трансфер към Сити


И. Ангелов

Ебуе: Санчес страда заради проваления трансфер към Сити

Бившият защитник на Арсенал Емануел Ебуе смята, че от клуба трябва да направят всичко възможно за задържането на звездата си Алексис Санчес. Според Ебуе обаче нападателят понижи формата си през този сезон заради напрежението, дошло след провала на неговия преход в Манчестър Сити в края на трансферния прозорец.

"Тази година е трудна. За него е трудно защото той иска да напусне. Арсенал го задържа и така той има голямо напрежение над себе си. Санчес е страхотен играч. Арсенал трябва да го задържи, както и Йозил. Всичко обаче може да стане във футбола.

"Арсенал няма двамата най-добри играчи в света. Всички те заедно обаче са най-добри. В отбора ние нямаме едно ниво на талант, но всеки има работа за вършене на терена. Работата на Йозил е да прави асистенции, последното подаване, голове, понякога ако стреля той може да вкара. Санчес също подава, но вкарва повече. В първата си година вкара много голове.

"Арсен Венгер е като Фъргюсън за Манчестър Юнайтед. Аз разбирам феновете, които искат трофеи, а не само ФА Къп - те искат лигата. Аз разбирам феновете защото от дълго време Арсенал не е печелил лигата. Феновете обаче трябва да разберат, че това не е лесно. Сега отборите, които играят срещу Арсенал не се страхуват както преди. Сега всички играят за победа, защото когато победиш големите - Арсенал, Юнайтед, Сити или Челси, седмицата ти е добра. 

"Трудно е за Арсен Венгер и феновете. Но трябва да му дадем шанс. Винаги сме зад него. Аз винаги подкрепям Арсенал и Венгер защото той ме прие като собствен син."

  Сподели
82