Челси увеличава претенциите си за компенсацията на Соланке


Н. Гавазов

Челси увеличава претенциите си за компенсацията на Соланке

Очакваният дебют на нападателя Доминик Соланке за националния отбор Англия срещу Бразилия увеличи размера на компенсацията, която Ливърпул ще трябва да плати на Челси. Така и не изчаквайки своя шанс на "Стамфорд Бридж", през миналия сезон Соланке премина на "Анфийлд". Независимо от това, че преходът се състоя според условията на свободен агент, мърсисайдският клуб все пак ще трябва да плати на шампиона на Висшата лига компенсация за възпитание на играча.

Първоначално двата клуба се опитаха да се договорят за по-малка компенсация, но от самото начало стана известно, че компромис е невъзможен, защото Ливърпул предложи само 3 милиона паунда за младежа.

Снощи Соланке замени Джейми Варди в 75-та минута на мача с националния отбор на Бразилия. Това бе дебют на 20-годишния футболист за "Трите лъва", а според британски източници, случилото се снощи на "Уембли" дава повод на Челси да увеличи своите претенции към Ливърпул - до 10 милиона паунда.

Напомняме, че размерът на компенсацията за Соланке ще бъде определен от трибунал, но датата на съдебното заседание все още не е уточнена.

 

  Сподели
101