Венгер се надява да спре Сити


Н. Гавазов

Венгер се надява да спре Сити

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се надява, че отборът ще успее да прекъсне безпогрешната серия на Манчестър Сити през този сезон. До момента "гражданите" нямат нито една загуба във всички съревнования, а в рамките на Висшата лига загубиха само две точки. Венгер обаче е убеден, че тази серия ще приключи - може би през следващата седмица, когато "артилеристите" пътуват до "Етихад". Арсен е на мнение, че Сити е под натиск от необходимостта да не допусне загуба.

"Нормално е, че всички сега им отдават титлата, защото към момента те провеждат добър ход и хората мислено продължават тази серия до края на сезона - но в един момент те трябва да бъдат спрени. Хората недооценяват, колко е трудно да се поддържа високо ниво на игра от старта на сезона, защото преди на никого не му се е отдавало да се откъсне. Ние само можем да се съсредоточим върху своята игра и да се постараем да играем колкото е възможно по-добре срещу тях", заяви Венгер.

"Вярно е, че тяхната серия ще увеличи натиска, който те изпитват. Но истински натиск изпитваш, когато не побеждаваш. Нормално е когато побеждаваш, но и изпитваш натиск, защото искаш да продължиш своята серия. Но истинският натиск в нашата професия идва когато победата ти е абсолютно нужна. Ако утре сте мениджър и ви позволят да избирате между пейката на Кристъл Палас и Сити, кое ще предпочетете? За това е вярно, че са под натиск, но пък това е приятен натиск", каза още французинът.

 

  Сподели
138