Бербатов: Сити не може да се сравнява с Юнайтед


Н. Гавазов

Бербатов: Сити не може да се сравнява с Юнайтед

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов разговаря с журналиста Анди Митен, пред когото разказа как се е състоял трансферът му в клуба от "Олд Трафорд".

"Когато следваш своя собствен път, такива решения се приемат много лесно. Исках да печеля трофеи и да играя за най-големия отбор, а най-големият отбор в Англия е Манчестър Юнайтед. Те и преди се интересуваха от мен и вече си бях казал: "Ако те отново дойдат с предложение, аз няма да изпусна този шанс".

И един ден моят агент ми позвъни и каза, че те отново проявяват интерес. Той ми каза: "Ти можеш да останеш тук, в Тотнъм или да напуснеш своята зона на комфорт и да направиш крачка напред в своята кариера". Това бе просто решение - Юнайтед бе шампион на Англия и шампион на Европа, те имаха най-добрите играчи, имаха Сър Алекс и "Олд Трафорд" - как да не се съблазниш?

Когато преминах в Юнайтед, аз чувствах, че това е моята награда за всичко, през което преминах в своя живот. Както Неманя Видич, аз дойдох от малък град, разположен в малка страна в Източна Европа, но успяхме да стигнем върховете.

Искаше ли ме Сити? Да, но когато разбрах за интереса на Юнайтед, аз бях като кон с капаци -не ме интересуваха други клубове. Сити предложи много пари, но те имаха слаб отбор, а историята им не бе и близо до тази на Юнайтед.

Когато за първи път влязох в тунела като играч на Манчестър Юнайтед и до мен стояха Роналдо, Рууни, Гигс, Скоулс, Невил, Видич, Рио, Евра и Ван дер Сар, аз си казах: "Берба, приятелю, ти трябва завинаги да запомниш този момент!". А след това погледнах към нашите съперници - по тях си личеше, че те са загубили още преди мача.

Първата титла? Много добре помня това. Станах първият българин, който печели титлата в Англия. Бях толкова щастлив, че се прибрах у дома и веднага правихме любов с моето момиче.

Кой ми бе приятел в Юнайтед? Абсолютно всички. Не се събирах често с някой от отбора, всеки си имаше личен живот, но бяхме едно цяло на всяка тренировка. Независимо от това, че Юнайтед бе голям клуб, известен по целия свят, вътре ние бяхме като семейство. Много сътрудници на клуба са там от десетилетия и всички те се грижеха за клуба. Нашият готвач имаше мелодия на телефона - «Glory, Glory Man United», той се грижеше за отбора и си вършеше работата, което ни даваше възможност ние да вършим добра работа", заяви Бербатов.

 

  Сподели
335