Бартън: Всичко, което Клоп говори, трябва да се възприема като глупост


Н. Гавазов

Бартън: Всичко, което Клоп говори, трябва да се възприема като глупост

Бившият полузащитник на Бърнли Джоуи Бартън подложи на сериозна критика мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Неделната загуба от Тотнъм с 4:1 само увеличи натиска върху немския специалист, който така и не успява да се справи с играта в отбрана на своя отбор. Във връзка с това Бартън подлага на съмнение не само цялостната дейност на Клоп като мениджър, но и неговите изказвания.

"Преди две седмици той каза, че за два часа ще напише книга за това, как трябва да се отбраняваш. Но е очевидно, че никой от четиримата му защитника и вратарите не е чел тази книга. Също така той каза, че е най-добрият мениджър за Ливърпул и никой в света не може да се справи с тази работа по-добре от него. Ако тази сутрин попитаме феновете на Ливърпул за това, то могат да се появят огромни съмнения", заяви Бартън.

"Всичко, което Клоп говори, трябва да се възприема като глупости за сивата кобила. Бях един от първите, които казаха, че не одобряват неговото назначение. Виждайки грешките, които те допускат в отбрана, виждайки настройката на техните защитници, аз си мисля: "С какво въобще се занимават цяла седмица?". Те имат отлична атакуваща линия. Салах стана забележителна покупка. Успяха да запазят Коутиньо. Но някои от техните решения в отбрана са престъпни", каза още англичанинът.

 

  Сподели
182