Венгер за пенсионирането и


И. Ангелов

Венгер за пенсионирането и

Преди срещата на Арсенал и Евертън от деветия кръг на английската Висша лига мениджърът на "топчиите" сподели пред Sky Sports страховете си от пенсионирането и очакванията си за бъдещето на отбора. Венгер празнува своя 68-годишен рожден ден днес, когато и отбелязва 400 по ред гостуване във Висшата лига.

"Аз започнах тази работа на 33 години, така че вече 35 години без прекъсване работя. Няма почивки. Това са 35 години пълна концентрация и отдаденост на футболния живот. 

"Защо продължавам? Защото обичам това. Защото това е работа, която носи позитивно влияние - върху животите на хората, резултатите, измеренията на клуба, на ценностите - защото аз мисля, че футболът е до ценностите, които често забравяме днес. 

"Аз чувствам, че съм на мисия да предам тези ценности в клуба защото аз мисля, че клубът е уважаван по света за своите ценности и това се предава през поколенията. 

"Всяка история има своя край, а неизвестното може и да носи страх. Дори да се страхувам обаче, не се страхувам толкова много. Аз просто искам да правя това, което правя, възможно най-дълго и докато имам мотивация да го правя. За това нямам съмнения. Може би края ще дойде бързо, може би не, но аз съм напълно концентриран и отдаден."

  Сподели
89