Почетино: Скарах се на Дайър заради Моуриньо


И. Ангелов

Почетино: Скарах се на Дайър заради Моуриньо

Босът на Тотнъм Маурисио Почетино разкри любопитна случка от миналогодишната среща между Манчестър Юнайтед и шпорите, която неговият отбор загуби минимално. След загубата Дайър и Моуриньо споделили приятелски разговор, което подразнило Почетино и той поискал обяснение. През последния трансферен прозорец Дайър се свързваше с трансфер именно към Манчестър Юнайтед. Daily Mail публикува:

"Аз съм казвал на Ерик какво ти трябва за да си най-добрия защитник в Англия, но и той трябва да го осъзнае. Ние сме му дали условия за развитие. Но той проби в национала с играта си в полузащита и головете си. След като подписахме с Уаняма Ерик почувства, че го третираме зле, защото това ще повлияе на позицията му в полузащитата. Неговите представяния пострадаха тази година. Ние говорихме много този сезон, но той не казваше всичко.

"След това аз разбрах защо той не прогресира и опитах да му помогна както мога. Нищо. След това разбрах, че от Юнайтед са направили контакт с него и това го дестабилизира. Неговите хора го поставили под напрежение, въпреки че от Юнайтед не обещали нищо. 

"След загубата ни декември 2016-та от Юнайтед Моуриньо и аз излязохме от интервютата след мача и играчите бяха на терена. Когато Жозе приключи с пресата той застана на изхода и посрещаше играчите. Той поздрави Муса Сисоко и прегърна Дайър. Те ме подминаха докато ходеха към съблекалните и се смееха и говореха на португалски. Може би това е честа тактика на Моуриньо, но той компрометира Ерик по този начин. Не можеш да правиш това след загуба.

"Приятели ли сте с Моуриньо?, запитах аз. 'Не, но се познаваме от дълго време, от времето ми в Португалия... един от кръщелниците му ме тренираше. Той винаги ме поздравява.' Аз седнах с Дайър на обяд следващия понеделник и ние говорихме 4 часа за всичко, което се случва - агентът му, семейството, ситуацията. 

"След инцидента с Моуриньо той каза 'Какво можех да направя?' Той ми каза за интереса на Юнайтед още от лятото на 2016-та, и аз му обясних ситуацията ясно. Виж, ти няма да напуснеш защото подписа за 5 години с нас през август. Ти си сред най-високо платените в Тотнъм на 22 години. Ти си важен за нас и можеш да станеш най-добрият централен бранител във Висшата лига. От този разговор Ерик призна, че е можел да изчака Моуриньо да напусне преди да се отправи към съблекалнята."

  Сподели
113