Пеп: Не обиждах Тотнъм като ги нарекох отборът на Кейн


И. Ангелов

Пеп: Не обиждах Тотнъм като ги нарекох отборът на Кейн

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отхвърли твърденията на Маурисио Почетино, който сподели, че испанецът е показал неуважение към отбора на Тотнъм, наричайки го "отборът на Хари Кейн". Гуардиола коментира наскоро фаворитите за спечелване на титла, сред които сложи Манчестър Юнайтед и Тотнъм, определяйки го чрез Кейн. Почетино коментира:

"Аз познавам Пеп много добре и когато той се вълнува понякога той не може да запази духа на джентълмен, както когато стана след победата му над Челси. Тази ситуация не ми повлия, но реално той показа неуважение към много хора."

Пеп Гуардиола бе запитан от журналисти да коментира изказването на Почетино:

"Аз ли показвам неуважение? Аз мисля, че Маурисио, в малкото пъти, в които сме се срещали и говорили... може би моят английски не е достатъчно добър. Аз никога не бих показал неуважение към мой колега на пресконференция. Никога.

"Когато казах 'отборът на Хари Кейн' аз го казах защото Кейн вкарваше много голове. Аз познавам отбора много добре и зная, че той не се крепи само от Кейн. Аз много уважавам това, което постигна Тотнъм в последните 2 или 3 години. Много поздрави за тях и за начинът им на игра във Висшата лига. Те винаги атакуват. Казвал съм го много пъти.

"Може да не вярвате, но аз ценя Тотнъм. Те винаги са претенденти. Миналата година бяха по-добри от нас. Това означава много. Може би трябваше да кажа 'отборът на Почетино', а не на Кейн. Мисля, че Маурисио сбърка. Никога в кариерата си не съм бил неуважителен. Но каквото съм казал, минало е."

  Сподели
113