Клоп: Напускам ако не направя Ливърпул конкурентен


И. Ангелов

Клоп: Напускам ако не направя Ливърпул конкурентен

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че отборът му може да се мери с най-добрите във Висшата лига, включително съперника в осмия кръг Манчестър Юнайтед, въпреки разликата в бюджетите на отборите. На пресконференция преди срещата с Юнайтед Клоп каза:

"В момента, в който аз помисля, че не можем да се борим с останалите, аз ще си тръгна. Защо съм тук - да наглеждам нещата докато дойде мениджър от световна класа ли? Това няма смисъл. Аз съм убеден, че ще се борим.

"Другите мениджъри имат други подходи. Другите клубове имат други подходи. Ние имаме наш начин. Аз не мисля, че съм перфектен мениджър. Аз мисля само, че си подхождам перфектно с този отбор и вече се чувствам може би повече отговорен, отколкото трябва.

"Ако вашият съсед е в по-добро състояние - има още една кола, ходи на повече почивки - това означава ли, че вие не можете да се насладите на живота си? Всичко е до това да сме щастливи ние, а не другите. Можем ли да доминираме над всички останали в идните 20 години без да имаме техните пари? Вероятно не.

"Но можем ли да се борим с тях? Да, разбира се. И ще го направим. Ние искаме да сме постоянни на високо ниво и да се докажем. Дори да загубим играч в бъдещето ние ще вземем други. Това е предимството на дългосрочните проекти."

  Сподели
121