Далглиш: Моуриньо има право да паркира автобуса на Анфийлд


Н. Гавазов

Далглиш: Моуриньо има право да паркира автобуса на Анфийлд

Легендата на Ливърпул Кени Далглиш изрази мнение, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще използва отбранителна тактика в предстоящото дерби с мърсисайдския отбор.

"Преди три години Жозе дойде в Челси, за да си свърши своята работа и при него се получи. Челси игра много професионално, но при това съвършено безжалостно реализира положенията си. Моуриньо не бива да бъде критикуван за това", заяви Далглиш.

"През миналия сезон той се върна на "Анфийлд" вече с Манчестър Юнайтед. Философията бе приблизително същата, но тук няма никакви правила, които да казват, че не може да играете отбранително! те почти постигнаха нужния резултат в края, когато Златан Ибрахимович получи страхотен шанс. За това съм убеден, че Жозе ще бъде много внимателен, тъй като това е първи мач на Юнайтед срещу отбор от топ 6", каза още легендата.

"Моуриньо умее да печели големите мачове. Ако той смята, че най-добрият вариант е да паркира автобуса, ок, той има право на това. А относно Юрген Клоп, според мен, той ще играе различно. Той не е заинтересован от равенството, той иска само победата", завърши Далглиш.

 

  Сподели
278