Моуриньо ще получи от Юнайтед нов петгодишен договор


Н. Гавазов

Моуриньо ще получи от Юнайтед нов петгодишен договор

Манчестър Юнайтед планира да свърже бъдещето на своя мениджър Жозе Моуриньо с нов петгодишен договор на стойност 65 милиона паунда. В момента португалецът заедно със своя колега от Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е най-заплатеният мениджър в света - той получава по 250 000 паунда на седмица.

Според британски източници, заплатата на Жозе по новия договор ще остане същата, но за 54-годишния португалец са предвидени бонуси за спечелване на трофеи и за висока позиция във Висшата лига.

Към момента страните остава да съгласуват само финансовите детайли, след което страните ще подпишат новия контракт, който ще позволи на Моуриньо най-после да се задържи на едно място за продължителен срок. Напомняме, че когато Жозе подписа с Юнайтед през 2016 година, той сключи тригодишен договор - португалецът никога досега не е работил по-дълго на едно място.

Ръководството на Юнайтед много е доволно от сътрудничеството си с Моуриньо и от това, как специалистът преобрази отбора. Новата сделка ще стане демонстрация на безграничното доверие, което босовете на "дяволите" имат към своя мениджър.

 

  Сподели
129