Томсън: Клоп не може да получи отличен за двете години


И. Ангелов

Томсън: Клоп не може да получи отличен за двете години

Бившият защитник на Ливърпул Фил Томсън даде оценката си за първите две години работа на Юрген Клоп начело на мърсисайдци. Той настоя, че има много работа за вършене, като даде "петица" на Клоп. 

"Вероятни бих му дал петица като оценка. Той се справи добре, стигнахме два финала, но ги загубихме и двата. Това е причината да не дам по-висока оценка. 

"Той определено подобри тима. Хората продължават да го сравняват с Брендан Роджърс, но тимът на Роджърс беше благословен с фантастично ядро, докато Юрген трябваше да строи. 

"Ние имаме много скорост по фланговете, което липсваше след напускането на Рахим Стърлинг, и очевидно това е вълнуващ отбор за гледане. Той доведе и играчи в защитата, но докато те са добри футболисти, не можем да кажем, че са страхотни, и че биха намерили място в друг отбор от топ 5. Аз мисля, че това е проблем, който трябва да се поправи.

"Не смятам, че само Върджил ван Дайк щеше да поправи всички проблеми. Той щеше да подобри защитата, но той не е този изявен лидер, който ще я оправи. Аз бих искал да видя повече физическо присъствие и лидерски качества.

"Все още смятам, честно, че ще завършим в топ 4 защото имаме повече атакуваща мощ от останалите. Но чувствам, че около януари ще трябва да подобрим защитата и да вземем типичен нападател. Ако Пиер Емерик Обамеянг е възможен за трансфер, трябва да е в списъка ни.

"Аз мисля, че е трудно да критикуваме Клоп. Да, можем да имаме мненията си, но виждаме, че не е като Клоп да получава всички искани играчи. Има много проблеми и има ограничения в парите и заплатите, които можеш да дадеш. Имаме един топ 3 с Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси, които имат по-големи бюджети, а след това Ливърпул, Арсенал и Тотнъм трябва да се борят за други играчи. Къде стоиш във финансовите среди има голямо значение."

  Сподели
162