Бари: Горд съм с рекорда


И. Ангелов

Бари: Горд съм с рекорда

Полузащитникът на Уест Бромич Албиън Гарет Бари заяви, че за него ще е момент на гордост да подобри рекорда на Райън Гигс за брой срещи във Висшата лига на Англия. Бари ще изиграе своята среща номер 633 в понеделник, като до момента той е представлявал Астън Вила, Манчестър Сити и Евертън, като има и 53 участия с националния отбор.

"Когато мисля назад за дебюта си, онази първа среща, стигането до тук се случи толкова бързо. Това определено е нещо, което ако постигна, ще е истинска гордост. 

"Никога не съм мислел, че ще изиграя толкова срещи. Когато дебютираш като младо момче ти просто си концентриран над нещата и не си поставяш такива цели. След това започват да идват определени бройки - 100 и така нататък. Дори когато изиграх номер 500 си мислех 'е, приближаваш края на кариерата'. Не очаквах да изиграя толкова много срещи след това, така че съм горд, че продължавам.

"Аз мисля, че ми помогна това, че никога не си поставях такива цели. Играех сезон за сезон, исках да стоя в най-добра форма и здраве и да се концентрирам над работата си. Аз се опитвам да се насладя на това защото имам фантастичен живот. Дано това продължава.

"Няма по-добро чувство от това да излезеш със съотборниците си и да спечелиш футболен мач. Всеки бивш играч ще ви каже това. Когато прозвучи последният съдийски сигнал и спечелиш, за което си работил цяла седмица, това е страхотно чувство."

  Сподели
161