Венгер: Като запазихме Санчес загубихме 70 милиона


И. Ангелов

Венгер: Като запазихме Санчес загубихме 70 милиона

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че клубът е понесъл голяма финансова санкция заради решението си да доведе Алексис Санчес до последната година на договора му, което може да означава той да напусне клуба за без пари през следващото лято. През последния прозорец играчът бе много близо до Манчестър Сити, но "артилеристите" не приеха офертата на "гражданите":

"Когато вкараш Санчес в последната година на договора, ти жертваш 60-70 милиона в приходи и след това в края на сезона ще трябва да платиш подобна сума за нов играч. Така че това решение идва с голяма санкция. В някакъв период ще трябва да се направи ново решение и да се пожертват един или двама играчи.

"Тази година имаме 107 човека в Англия, които са в последната година на договорите си. Това е пълна ротация и промяна в начина, по който хората гледат на кариерите си. Първо - всички играчи сега очакват по-високи заплати защото очакват инфлацията. Второ, това е защото трансферният пазар повиши цените. Но клубовете не искат да плащат толкова високи цени за играчи, които са добри, но няма да променят напълно нещата.

"Сумите в момента са много далеч от реалността. Ще ви дам един пример - без значение колко добър си като треньор, миналата година Дембеле струваше 15 милиона, а тази година 150. Колкото и да си добър в игра, не можеш да повишиш цената си от 15 на 150 милиона. Сега вече сметките за това какво ще ти донесе такава сума, са излишни. Сега въпросът е можеш ли да си позволиш играч, или не."

 

  Сподели
225