Йозил: Спрете да ни критикувате и почнете да ни подкрепяте


Н. Гавазов

Йозил: Спрете да ни критикувате и почнете да ни подкрепяте

Полузащитникът на Арсенал и националния отбор на Германия Месут Йозил отговори на критиките по свой адрес. Немецът, чийто договор изтича в края на този сезон е обвиняван в леност и липса на желание за игра за Арсенал.

"Вчера с националния на Германия направихме голяма крачка към Световното в Русия след победа над Чехия с 2:1. През последните два дни моите приятели в тима ме питат какво се случва в Арсенал. Те твърдят, че са чели за криза в отбора, тъй като експерти и бивши играчи ежедневно коментират случващото се в клуба.

На мен ми се налага да приемам много критики по време на пребиваването си в Лондон. "Прекалено съм скъп, прекалено алчен, лоша физическа форма и отсъствие на борба", - така хората говорят за мен.

Някои от коментарите са направени от хора, които не ме познават. Други са направени от бивши играчи - както успешни, така и такива, които нищо не са постигнали в Арсенал. Всички футболисти се сблъскват с критиката, но аз очаквах, че легендите ще се държат като легенди. Моят съвет към критиките е да прекратите да говорите и да започнете да ни подкрепяте.

Макар и да не знам по какъв начин ще се развие кариерата ми след тази година, аз с нетърпение очаквам своя пети сезон в Арсенал. Арсенал е отличен клуб, с велики хора и велики традиции. Радвам се, че мога да нося тази фланелка. За последните четири години имах много забележителни моменти и аз много ценя какво означава този клуб за хората от Лондон, Великобритания и целия свят", написа Йозил в акаунта си в Инстаграм.

 

  Сподели
317