Лукаку: Тиери Анри направи най-много за мен


И. Ангелов

Лукаку: Тиери Анри направи най-много за мен

Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку сподели, че вероятно най-добрият момент в кариерата му е попадането около легендата на Арсенал Тиери Анри. Белгиецът бе привлечен в Англия от Челси и през кариерата си е работил с играчи като Дрогба, Ето'о, Анелка и Торес, но Лукаку сподели, че в ролята си на асистент на Роберто Мартинес за Белгия, Анри е имал най-голямо влияние над него:

"Анри е най-доброто нещо, което се случи с мен защото когато пристигнах в Англия на 18 години аз имах най-добрите ментори. Вероятно 5 от най-добрите нападатели в последните 10 години са били мой ментори. Имах Дидие Дрогба, Никола Анелка, Самюел Ето'о, Фернандо Торес, а сега Тиери Анри. Не е лошо, нали?

"Това е най-доброто за мен, защото съм млад мъж. Тиери е най-ценен за мен. Всеки ден без значение дали е нещо позитивно или негативно, аз го възприемам защото това се очаква на най-високо ниво. Да работя с него в Белгия и да имам време да му задам въпроси - това не го приемам за даденост. Понякога аз го разпитвам по два часа. Тази информация от него остава с мен."

  Сподели
371