Пирес: Лаказет може да има нужда от 7 месеца


И. Ангелов

Пирес: Лаказет може да има нужда от 7 месеца

Легендата на Арсенал Робер Пирес предупреди клуба и привържениците, че новото попълнение в атака Александре Лаказет може да се нуждае от време за да се адаптира към околността в новия отбор, преди да достигне върха на възможностите си. Французинът вече дебютира като резерва и се разписа срещу Сидни миналата седмица, но Пирес сподели:

"Аз мисля, че той ще е успешен. Той е добър нападател, който вкара много голове с Лион. Разбира се в началото ще е много трудно защото когато играеш във Франция и преминеш в Англия тук не е същото, тук е много агресивно. 

"Може би ще има нужда да се адаптира и всички около него ще са много важни, особено французите. Аз мисля, че Арсен Венгер има важна роля за него. Арсенал има Лаказет, Оливие Жиру, Алексис Санчес и Дани Уелбек. Това е добре и се радвам за клуба.

"Но за да се адаптира и да намери ритъм и темпо според мен ще отнеме 6 или 7 месеца. За мен беше много трудно началото с този интензитет и агресия. За мен, защото и аз дойдох от Франция, беше тежко и поради това Висшата лига е трудна. 

"Спомням си като пристигнах. След като стоях 20 минути на пейката си казах 'какво правиш тук?', защото беше много, много тежко. Спомням си едно влизане на Патрик Виейра, след което си помислих, че футболът не е за мен като професия. Беше много трудно и всичко е до адаптацията."

  Сподели
141