Сити може да измъкне Данило от ръцете на Челси


Сити може да измъкне Данило от ръцете на Челси

Манчестър Сити разчита да получи в своя състав десния защитник на Реал Мадрид Данило, който също така е желан от Челси. Напомняме, че плановете на мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола по подсилване на десния фланг бяха провалени от решението на Даниел Алвеш да приеме предложението на ПСЖ и да стане играч на парижани. Испанецът възнамеряваше да използва бразилеца заедно с Кайл Уокър, който подписа договор със Сити в петък.

Сега, съдейки по всичко, за Гуардиола остава открит въпроса за втория десен защитник. Наставникът на Сити възнамерява да реши този проблем с трансфера на Данило.

Напомняме, че по-рано днес стана известно, че "сините" са съгласували личните условия с бразилеца и сега остава само двата клуба да се разберат помежду си. Независимо от това, Сити е готов да се включи в борбата за Данило. Според информацията, "гражданите" възнамеряват да предложат 5 милиона евро повече от Челси, с което се надяват да увеличат шансовете си за трансфер на защитника. За Реал е без значение в кой клуб ще премине Данило - за испанците е важно кой ще плати най-много. Играчът също няма претенции къде ще продължи кариерата си. За бразилеца е важно отборът да е участник в Шампионска лига и да е сред кандидатите за спечелване на Висшата лига на Англия, така че е очевидно, че тук голяма роля ще изиграе размерът на възнаграждението. Според източници, очаква се, че "гражданите" също ще предложат малко по-голяма заплата на Данило от това, което Челси предлага на играча.

 

3028