Бакайоко: Челси е най-големият клуб в Англия


Н. Гавазов

Бакайоко: Челси е най-големият клуб в Англия

Новото попълнение на Челси Темуе Бакайоко сподели очакванията си от представянето в състава на лондонския отбор.

"Много се радвам да бъда тук, защото за мен това е най-големият английски клуб, надявам се много да постигна и аз съм много горд. Челси е великолепен клуб с великолепна история, това е шампион на Англия. Много топло ме приеха и аз съм поразен от условията за тренировки и възстановяване. Тук всичко е направено с голям размах, което не съм виждал по-рано, това, според мен е идеално място за футбол. Все още не съм бил на "Бридж", но с нетърпение очаквам да видя този знаменит стадион", заяви Бакайоко.

"С Конте много сме говорили за тактика и тренировки, той отдели време и поговори с мен за това как ще играя. Той ми обясни, че трябва да бъда сериозно настроен и да съм готов за много труд. Знам, че Висшата лига е много трудно първенство, едно от най-трудните в света. Тук има много силова борба и знам, че трябва да се сражаваш, за да останеш в дивизията. Аз съм умен играч, който може да играе силов футбол, но може и да използва дрибъла и да влезе в единоборства", каза още новото попълнение.

"Моята връзка с Канте? Н'голо вече всичко на всички доказа. Той бе най-добрият през миналия сезон във Висшата лига в полузащита, а това много говори. На мен ще ми е много полезно да играя с него в двойка, това ще ми помогне да раста професионално. Играх с него в един мач за националния отбор на Франция, така че ние добре се познаваме един друг и аз се надявам, че през тази година ние заедно много ще постигнем. Искам да изиграя максимално количество мачове, искам да се развивам професионално и да прогресирам под ръководството на такъв треньор като Антонио Конте, а след това аз искам да взема участие в Световното първенство", завърши Бакайоко.

 

  Сподели
164