Тотнъм планира да привлече Давид Силва


.

Тотнъм планира да привлече Давид Силва

Лондонския Тотнъм планира да привлече полузащитникът на Валенсия Давид Силва, съобщава новината Caughtoffside. Според изданието, сумата по трансфера ще бъде 28 милиона паунда, а договорът с футболиста за срок от 4 години.

Ръководството на "шпорите" обеща на мениджъра на Тотнъм Хари Реднап сериозна сума за трансфери, с цел укрепване на отбора при дебюта му в Шампионската лига. 24 годишния Силва може да стане добра кандидатура за ролята на основна придобивка за лондончани, още повече, че Валенсия изпитват остра финансова криза, която ще принуди астурците да се разделят и с други добри играчи, за да изпълнят изискванията на кредиторите.

От Тотнъм вече изразиха намерението си да не отстъпват от завоюваните си позиции и смятат и догодина да повторят пробива си в Топ 4 на Висшата лига на Англия, както и да се представят отлично в турнира на Шампионската лига. Очевидно това е причината на ръководството да потърси усилване на състава.

Единствена пречка пред идването на Давид Силва на "Уайт Харт Лейн", може да бъде Реал Мадрид, който също прояви интерес към играча, както и лондонския Арсенал.

През настоящия сезон полузащитникът изигра 30 мача в Примерата, в които вкара 8 гола и постигна 7 голви паса.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
194