Мърсън: Жозе да вземе Кейн, не Мората


И. Ангелов

Мърсън: Жозе да вземе Кейн, не Мората

Експертът на Sky Sports Пол Мерсън заяви, че нападателят на Реал Мадрид Алваро Мората не е правилният избор за заместник на освободения Златан Ибрахимович, но той би бил добра опция за Челси, където изглежда Диего Коста ще напусне отбора. Мерсън предложи Кейн за най-добра опция за Юнайтед:

"Аз честно смятах, че Ман Юнайтед ще преследва Хари Кейн. Аз мислех, че ще предложат 90 или 100 милиона лири за него. Аз не мисля, че те могат да си позволят още един трансфер за парите на Погба, за играч, на който отново ще е нужна една година нагаждане. 

"Това е тежка лига. Ако Ман Юнайтед беше тръгнал за Хари Кейн те щяха да имат играч, който навлиза във форма, доказан е и ще донесе поне 25 гола на сезон. Сега те отново поемат риск както с Погба, където беше нужно време. Те отново ще се борят за четвърто място. 

"Това е Ман Юнайтед, един от най-големите отбори в света. Те трябва да преследват титли във Висшата лига. Аз бих казал, че Мората е по-подходящ от Лукаку за Челси. Той е по-добър като цяло. Лукаку е реализатор и ако погледнете статистиката, рейдовете и спринтовете му не са близо до Коста. Мората е играл с класни играчи в Мадрид и Ювентус и ще е там за пасовете на Вилиан или Еден Азар.

"Трябва да си хитър и пъргав за играта на Челси. Притеснявам се, че Лукаку няма да е на една вълна с тези играчи. Това ще проваля атаки. Видяхме го с Демба Ба когато той премина в Челси. В Нюкасъл той вкарваше много и имаше пространства. Когато обаче заигра в Челси и 10 човека застанаха зад топката всичко се промени."

  Сподели
269