Арсенал тресна Фулъм, Тотнъм се издъни (видео)


.

Арсенал тресна Фулъм, Тотнъм се издъни (видео)

Арсенал победи Фулъм с 4:0 на Емирейтс в последен кръг от Английската Висша Лига и остана 3-ти в крайното класиране. Футболистите на Арсенал решиха мача още през първото полувреме като до почивката те водеха с три гола. Първото полувреме започна много добре за артилеристите и още в 14-тата минута Самир Насри отправи удар отдалеч, но топката премина встрани от вратата.

Натискът на домакините доведе до резултат в 21-та минута, когато Насри намери Аршавин в наказателното поле и той труден ъгъл заби топката във вратата на Марк Шварцер. Само 5 минути по-късно дойде и вторият удар, този път от Ван Перси след като разигра с Тио Уолкът, шутира към Шварцер, но избитата от него топка попадна отново в холандеца и той не сгреши за 2:0. В краят на полувремето дойде и третия решителен гол. Тио Уолкът центрира прострелно по земя, Ебуе отклони с пета, Беърд не можа да реагира по най-добрият начин и отклони топката в собствената си врата.

Второто полувреме започна отново добре за Арсенал. В 50-тата минута Ван Перси получи центриране от Саня, стреля и Щварцер отново улови, отбитата топка отново попадна в холандеца, но този път той от 2 метра прати топката в страничната греда. В средатата на полувремето в игра се включи след дълга контзия и Йоан Джуру, след като Силвестър се контузи, и неговото включване доведе до някои нестабилни прояви, но гостите не успяха да се възползват от това.

В 80-тата минута младокът Хенри Ландсбъри подаде страхотен пас отляво към Ван Перси, той напредна в наказателното поле, финтира защитник на Фулъм, но останал сам срещу вратаря прати топката над напречната града. 4 минути по късно "топчиите" сложиха точка на мача, след като Насри получи в центъра и пусна хитър пас зад защитата към другата резерва Карлос Вела и той с красив прехвърлящ удар направи 4:0.

Видео: Тук

В другият мач между Бърнли и Тотнъм домакините успяха да напуснат по най-добрия начин Премиършип побеждавайки Тотнъм с 4:2, след като губеха с 0:2. Гостите започнаха вихрено и само за 30 минути водеха с два гола.  Още в 3-тата Гарет Бейл се разписа, а в 32-рата Лука Модрич удвои. Но домакините показаха, че не са се отказали и 3 минути преди края на първото полувреме намалиха чрез Елиът. Бърнли излязоха през второто полувреме със съвсем друго самочуствие и в 54-тата минута Корк изравни след като с Алекзандър направиха добро разиграване и топката попадна в Флетчър, който стреля във вратаря, той спаси, но Корк добави за 2:2.


След като видяха, че съперниците им са видимо оморени от дългият сезон, играчите на Бърнли замечтаха и за нещо повече в този мач. И го направиха първо чрез Патерсън, който получи добро центриране от Томпсън, а самият Томпсън направи първото участие на младия вратар на Тотнъм Алнуик кошмарно след като вкара за финалното 4:2.

Видео: Тук


Така Арсенал събра 75 точки и остана 3-ти, а градските им съперници са 4-ти със 70 т.


НИКОЛАЙ МАСЪЛСКИ

 

 

  Сподели
124