Белами преминава в Тотнъм?


.

Белами преминава в Тотнъм?

Нападателят на Манчестър Сити Крейг Белами, е твърде вероятно да играе в Шампионската лига, въпреки, че „гражданите" отстъпиха четвъртото място на Тотнъм, съобщава сензационната новина Daily Mail. Причината е, че уелсецът е възможно да премине на „Уайт Харт Лейн" през лятото, като според изданието, сумата, която ще платят „шпорите" е шест милиона паунда.

Мениджърът на "гражданите", Роберто Манчини, е готов да освободи всеки играч, който не харесва методите му на работа и не желае да работи с него, а както е известно, отношенията му с Белами така и не се оправиха, след първоначалния конфликт между двамата в началото.

Наставникът на Тотнъм, Хари Реднап, който бе поздравен от Белами след победата на "шпорите" над Сити в средата на седмицата, и преди е проявявал внимание към уелския футболист и дори е правил опит да подпише с него, но нещата така и не достигнали до своя край.

Манчини, който е наясно, че ще има на разположение по-малка сума за трансфери, отколкото ако беше класирал отбора сред първите четири, е склонен да се раздели със Стивън Айрланд и Крейг Белами, тъй като и без това и двамата не влизат в плановете му, а с освободените пари ще може да бъде закупен добър футболист.

Белами обаче получава по 50 хиляди паунда седмична заплата и в Сити знаят, че Тотнъм не може да си позволи тази заплата, ако "гражданите" поискат трансферна сума, която да е по-голяма от 12-те милиона, които платиха за него на Уест Хем през 2008 година.

Относно трансферите, Манчини заявява: "Трябва да обърнем внимание на това какви играчи купуваме, а не просто да харчим много пари".

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
113