Венгер: Следващият сезон ще е друг за Челси (анкета)


Н. Гавазов

Венгер: Следващият сезон ще е друг за Челси (анкета)

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предупреди Челси, че следващият сезон ще бъде друг за "сините". Отборът на Антонио Конте спечели титлата във Висшата лига в петък, финиширайки с минимум на 12 точки пред "артилеристите", независимо от това как ще завършат останалите мачове от сезона.

Но Челси ще се завърне в Шампионска лига през следващата футболна година, а според Венгер, този турнир отнема много сили и едва ли "сините" ще успеят да повторят резултатите си.

"Челси проведе добър сезон и аз ги поздравявам за това. Но през последните две години шампион става отбор, който не участва в Европа. За това предполагам, че следващият сезон ще бъде друг за тях, тъй като ще им се наложи да играят по графика събота-сряда-събота с оглед на участието им в Шампионска лига. А това ще отнеме допълнителна енергия. Знаете, че в Испания Реал и Барселона могат да печелят мачовете си, играейки с по-малък процент от своя максимум. В Англия това нещо няма как да мине, ако не се раздадеш на 100% - обикновено губиш. Това е причината те (Реал и Барселона) да са по-добри от нас в Европа. Подобно е положението и с Байерн Мюнхен, който няма конкуренция в Бундеслигата и това прави задачата му по-лека в Шампионска лига", заяви Венгер.

 

  Сподели
111