Челси е новият шампион на Англия


И. Ангелов

Челси е новият шампион на Англия

Мичи Батшуай грабна заглавията след като се появи като резерва в срещата от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига, за да вкара победен гол в края на срещата срещу Уест Бромич Албиън за 1:0. Трите точки на "Дъ Хоутърнс" донесоха и титлата на Антонио Конте.

Срещата днес започна силно за "сините" след като Азар и Коста опитваха късмета си срещу добре организирана отбрана в първата част, докато УБА действаше на контра.

Моузес и Педро стартираха втората част с положения пред Фостър, но вратарят се справи добре. В 71-ата минута след редицата пропуски Челси се пропука когато Рондон се отскубна от Луис и героична намеса на Азпиликуета спаси гостите. Последва положение пред Шадли от чиста ситуация.

В 76-ата минута Педро бе заменен от Батшуай, и само 6 минути след това той се оказа на правилното място за да завърши центриране на Азпиликуета през Фостър за 1:0, донасяйки и титлата за "сините" след 87 точки на върха. Титлата на Челси е втора в рамките на последните 3 години, като в случая бе детрониран Лестър Сити.

  Сподели
291