Гуардиола: Здравият Компани влияе много на отбора


И. Ангелов

Гуардиола: Здравият Компани влияе много на отбора

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали капитана на клуба Венсан Компани след дългото му отсъствие по здравословни причини, като сподели мнението си за влиянието над представянето на отбора когато той се появи в игра. В последната среща капитанът изведе своите за победа с 5:0 над Кристъл Палас, в която и той се разписа.

"Това е огромна стъпка. Когато говорих този сезон с Венсан му казах да не се поставя под напрежение. Трябва да може да тренира редовно и след това да изиграе цял мач. След това още един и след това още. Той успя да направи 90 минути. Това не се е случвало от много дълго време.

"Аз не говорих с него но със сигурност Мануел Пелегрини е пострадал много от липсата му миналите два сезона. Аз съм казвал много пъти - за централни защитници се гледа колко двубоя печели с нападател. Той печели много.

"Дано догодина той може да ни помага повече. Не можем да разчитаме напълно, че ще е здрав заради случилото се през последните години. Трябва да имаме опции когато това се случи. Сега обаче имаш чувството, че когато центрират: 'Уау, Вини е там?' Това чувство е много важно. Много е важно да имаш хора, които ще печелят двубои с глава и Венсан е много добър."

  Сподели
140