Арсенал приближи Юнайтед с победа


И. Ангелов

Арсенал приближи Юнайтед с победа

Арсенал прие Манчестър Юнайтед за срещата от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините успяха да победят с 2:0 чрез голове от Гранит Шака и Дани Уелбек. След срещата Арсенал събира 63 точки и застава на 2 от Юнайтед и 5-ото място, и на 6 от топ 4 и Ман Сити.

В първата част двата тима създадоха няколко опасности, но Чех и Де Хеа задържаха вратите си сухи. Испанецът лиши Санчес и Рамзи с изключителни намеси, докато Чех спря чисто положение пред Рууни.

В 54-ата минута резултатът днес бе открит когато Шака стреля от далечна дистанция, топката се удари в гърба на Ерера и прескочи Де Хеа за 1:0. Веднага след попадението Арсенал увеличи натиска и в 57-ата минута резултатът стана 2:0 когато Чембърлейн центрира добре от дясно и Дани Уелбек с мощен удар с глава прати кълбото в горната греда и мрежата през безпомощния Де Хеа.

Моуриньо реагира с представянето на Рашфорд и Лингард за Мкхитарян и Ерера, но освен два удара на Рууни от извън наказателното поле Юнайтед не достигна до положения да промени резултата. Така и Арсен Венгер постигна първа победа в кариерата си след 13 неуспеха срещу Жозе Моуриньо.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
291