Венгер: Играчите на Арсенал не могат да си избират мениджър


И. Ангелов

Венгер: Играчите на Арсенал не могат да си избират мениджър

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заговори, че играчите на отбора не могат да си избират сами мениджър и няма те да са хората, които ще решат неговото бъдеще начело на клуба. Преди срещата с Байерн Мюнхен французинът пожела неговите играчи да защитят честта на отбора въпреки че изостават с 5:1.

"Не зависи от играчите изборът на мениджър. Играчите трябва да играят, а борда избира мениджър. Аз мисля, че ние сме в най-добрия футболен клуб в света и ние трябва да покажем гордост и отдаденост, и да защитим честта на клуба. 

"Не е до политиката, ние не сме политически клуб. Нас ни съдят от представянията. Аз трябва да се представям и играчите трябва да се представят. Играчите са готови за битка. Ние живеем в свят на тесни граници и ако малко пропуснеш изглежда, че не си готов да се бориш. От нас зависи да направим крачка и да накараме феновете да се гордеят отново. Трябва да наблегнем над това."

В отговор на репортер Венгер каза:

"Ако ви попитам 'Всички ли в компанията Ви са зад Вас?', аз съм сигурен, че ще се намери някой, който не е доволен, че сте тук и ще поиска мястото. Вашият шеф решава да сте тук и затова аз ще разбера когато резултатите не са там и ме критикуват. Но не играчите избират мениджъра. 

"Не съм решил за продължението си още. Ще изчакам малко и ще видя как сезонът ще свърши тук. Аз съм тук от 20 години и съм построил клуба. Важно е за мен винаги да сме успешни и за това си давам време."

  Сподели
179