Челси получи разрешение за реконструкция на стадиона (снимки)


Н. Гавазов

Челси получи разрешение за реконструкция на стадиона (снимки)

Градският съвет на окръг Хамърсмит и Фулъм единодушно одобри плановете на Челси за реконструкцията на "Стамфорд Бридж". Вече притежавайки предварителното одобрение, в сряда вече президентът на "сините" Брус Бак лично представи проекта на стойност 500 милиона паунда, съгласно който клубът възнамерява изцяло да събори "Стамфорд Бридж" и да построи на негово място нов 60-хиляден стадион.

Съгласно информацията, тричасовата презентация завършила с гласуване, на което всички членове на съвета одобрили плановете на Челси.

Сега се очаква формалното одобрение на кмета на Лондон, за да се пристъпи към реализиране на амбициозния проект, чието финансиране ще бъде поето от Роман Абрамович.

Дизайнът на проекта е разработен от швейцарското бюро Herzog & De Meuron, което е известно с това, че работи по "Птичето гнездо" в Пекин и "Алианц Арена" в Мюнхен. Челси планира да започне строителните работи в края на следващия сезон и да ги завърши в рамките на 32 месеца.

Напомняме, че "Стамфорд Бридж" е построен в настоящия си вид през 1877-а година и е дом на лондончаните от 1905-а. То е с капацитет 41600 души и по този показател се нареждаше на седмо място във Висшата лига на Англия и на девето в Англия.

  Сподели
90