Анонс на 8-ми кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 8-ми кръг на Висшата лига на Англия

Борнемут - Хъл Сити
Стадион: "Виталити", Борнемут
Дата: 15.10.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Анонсът на 8-я кръг на Висшата лига започва със срещата между борещите се за оцеляване Борнемут и Хъл.

Домакините от началото на първенството не показват по-различна игра от миналия сезон. Предимно домакински отбор, който разчита на по-дефанзивен футбол, от който засега има полза за скромния тим. Марк Пю е единственият, който със сигурност ще пропусне срещата, а Хари Артър и Раян Фрейзър пък са под въпрос.

Хъл започна противно на очакванията с 2 победи, но пък след това дойде серия от 5 мача, в които беше спечелена само една точка. Но в този перод, новаците имаха да играят с грандовете Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул и Челси, така че не бива да се ме толкова критични към отбора. Проблемите на "тигрите" относно ситуацията с футболисти е ясна и този път отново няма да може да се разчита на Алън Макгрегър, Майкъл Доусън, Одубайо, Алекс Брус и Браян Ленихан.

Борнемут играе стабилно пред своя публика ипоследните две домакинства на "Виталити Стейдиъм" за Висшата лига бяха спечелени от "черешките" с по 1:0. Хъл Сити от своя страна знае много добре как да играе дефанзивно, така че едва ли ще видим двубой с много положения за попадение.

Прогноза: Борнемут - Хъл 0:0

 

 

Стоук Сити - Съндърланд
Стадион: "Bet365 Стейдиъм", Стоук
Дата: 15.10.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Битката на последните тимове в таблицата ни очаква в съботния следобед. И двата отбора все още търсят първият си успех във Висшата лига, така че е интересно да видим кой ще съумее да се върне към победния път.

Стоук започна амбициозно кампанията, но засега не оправдава надеждите на феновете след само 3 равенства от 8 кръга. Въпреки това, за успкоение на привържениците и в миналата кампания "грънчарите" не почнаха стабилно. Стивън Айрланд, Афелай, Джак Бътланд и Глен Джонсън са в лазарета, а Якоб Хаугаард и Джо Алън имат леки здравословни проблеми.

Началото на Дейвид Мойс на мениджърския пост на Съндърланд не започва успешно след 2 ремита и 6 поражения. "Черните котки" се представят ужасяващо във Висшата лига, а единствено продължаването напред за Купата на Лигата е положителното за тима. Един от основните проблеми е в препълненият лазарет, където се лекуват Себатиан Ларсон, Вито Маноне, Борини, Стивън Пиенар, Янузай, Денайер и Ян Кирхоф, а с шансове да се появат в игра са Ламине Коне, Катърмоу и Виктор Аничебе.
И двата отбора знаят, че е време да вземат първата си победа, така че можем да очакваме много здрав футбол и голяма битка през всичките 90 минути. Въпреки това, Стоук има домакинското предимство, а проблемите в редиците на Съндърланд са твърде големи, така че прогнозираме успех за "грънчарите".

Прогноза: Стоук - Съндърланд 2:0

 

Кристъл Палас - Уест Хем
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 15.10.2016г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън

Малко лондонски дерби ни очаква в 8-я кръг на Висшата лига.

Кристъл Палас изненада всички с играта си след 3 победи и 2 равенства в последните 5 мача от първенството. Това логично изкачва "орлите" в горната половина на таблицата с 11 точки и дава надежда на привържениците за по-успешна кампания. Алън Пардю няма да може да разчита на Скот Дан, Папе Суаре, Лоик Реми и Джонатан Бентеке.

Уест Хем имаше големи амбиции през лятото, премести се на по-голям стадион и имаше пари за покупката на играчи. Въпреки това, съставът на Славен Билич се проваля напълно след само 4 точки и дори се заговори за смяната на мениджъра. Със сигурност многото контузени футболисти имат принос към лошия старт, а този уикенд положението не е по-различно - Диафра Сако, Андре Аю, Анди Керъл, Масуаку, Гьокхан Тьоре и Сам Байрам са с травми, докато състоянието на Аарън Кресуел и Нордтвайт е под въпрос.

Лондонските дербита са непредвидими по своя характер, но можем да очавакме по-атакуващ стил на игра от страна на Уест Хем и по-отбраняващ се Кристъл Палас. Можем да очакваме много попадения и много бърз и атакуващ футбол, който в крайна сметка ще подели точките.

Прогноза: Кристъл Палас - Уест Хем 2:2

 

Мидълзбро - Уотфорд
Стадион: "Ривърсайд", Мидълзбро
Дата: 16.10.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Роджър Ийст

Мидълзбро се завърна в елита с много очаквания и сравнитено добра селекция. Импулсът от началото на сезона даде резултат и бяха спечелени 5 точки в първите 3 кръга, но пък след това започна спад в играта и само едно реми от 4 двубоя. Все още не са възстановени Грант Ледбитър, Джеймс Хъсбанд и Фабио, но пък за последния се появи информация, че е 50/50 да вземе участие.

Личи си, че Уотфорд все още се адаптира към тактиката на Валтер Мадзари и играта на приливи и отливи доказва това. "Стършелите" в средата на миналия месец победиха Уест Хем и Манчестър Юнайтед, но след това спечелиха само точка срещу скромните Бърнли и Борнемут. Гостите са без Стефано Окака, Янмаат и Синклеър, а Бритос, Крейг Каткарт и Съксес са с въпросителни.

И двата отбора имат определено потенциал, но пък и явно непостоянство. От огромно значение е кой от съперниците ще започне по-мотивирано и по-стабилно, което ще е ключовото за победителя в срещата.

Прогноза: Мидълзбро - Уотфорд 1:0

 


Саутхемптън - Бърнли
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 16.10.2016г.
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн

Анонсът на 8-я кръг на Висшата лига завършва със срещата между Саутхемптън и Бърнли.

Домакините започнаха да набират скорост и не са допускали попадение във вече 6 мача от всички турнири. "Светците" са опасен съперник пред своя публика и на "Сейнт Мери" са с 3 поредни победи. Флорин Гардош, Джжереми Пиед, Раян Бертранд и Седрик Соарес са с травми, докато Софиан Буфал е близо до дебюта си за тима.
Бърнли съвсем логично ще се бори за оцеляването си, а активът от 7 точки не е лош като имаме предвид тежките съперници, които имаха в първите 7 кръга. Новаците нямат огромни кадрови проблеми с изключение на контузията на Ашли Барнс и наказанието на Андре Грей.

Няма да е изненадващо, ако Саутхемптън започнр по-активно да търси попадение, докато Бърнли ще е доволен и на точката. Въпреки това, домакинският фактор и по-добрата форма на "светците" ще им донесе спокоен успех.

Прогноза: Саутхемптън - Бърнли 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
335