50 невероятни футболни факта - Част 2


П. Пенков

50 невероятни футболни факта - Част 2

Представяме на вашето внимание втората част от класацията от 50 невероятни футболни факта, които внимателно подбрахме за вас . В бъдеще целим да ви поднасяме все повече подобна интересна информация около любимия ви спорт, която лесно може да намерите в категорция "Класации".

1) Съществува астериод, чието име носи това на мениджъра Арсен Венгер и той е 33179 Arsenewenger.

2) Милан първоначално е основан като отбор по крикет. 

3) Първият черно-бял екип, който Ювентус е носил всъщност е бил собственост на Нотс Каунти. Той е бил внесен в Италия, като от тогава насам се е превърна в запазена марка на "старата госпожа". 

4) Бащата на Гари и Фил Невил се казва Невил Невил.

5) В период от 2001г. до 2003г. немският Фортуна Дюселдорф всъщност е бил спонсиранан от рок бандата - Toten Hosen. 

6) Мейнър Фигароа има само три пръста на левия си крак.

7) Има само два футболни отбор на Острови Сили - "The Gunners" и "Wanderers". Всяка седмица те играят един срещу друг в местно първенство, като единственото разнообразие е когато играят мач за купата. Каква скука само!

8) Дидие Дрогба не е просто футболист в родината си. Той всъщност е помогнал за края на гражданската война в Кот д'Ивоар, след като класира тима за Световното първенство. 

9) Фернандо д'Ерколи, докато играе за Пианто през 1989 година, до такава степен се разгневява, че е отстранен от игра,  като взима червения картон от ръката на съдията и го изяжда. 

10) Прическата на Роналдо на Световното първенство през 2002 година има своя скрит смисъл. Самият той е искал синът му да успее да го различи от всички негови съотборници, които са плешиви. 

11) Златан Ибрахимович е крадял колела като по-млад. 

12) "Борусия" в името на Борусия Дортмунд всъщност идва от известна марка бира в града. 

13) Според данни на полицията в Мексико, престъпленията намаляват, когато Хавиер Ернандес има мач.

14) Зинедин Зидан в бил много близо до трансфер в Блекбърн Роувърс. В края на всичко обаче клуба предпочита Тим Шерууд, като директора Джак Уолкър заявява: "Кой иска Зинедин Зидан? Ние си имаме Тим Шерууд. 

15) Осама бин Ладен е бил голям почитател на Арсенал.

16) Артър Конън Дойл е играл за Портсмут под името - АС Смит. 

17) Денис Бергкамп е изпитвал страх да лети със самолет, поради което често е наричан "не-летящия холандец".

18) По време на своя пост като помощник треньор в Уест Хем, Хари Реднап остава впечатлен от фен, който отправя упреци към нападателя Лий Чапмън. На полувремето Реднап предлага на този фен да се включи на мястото на Чапмън, след като е недоволен от играта му. Въпростният фен се съгласява и дори успява да отбележи попадение. 

19) Гаринча е роден с болест, която по принцип е трябвало да попречи някога да проходи и го оставя с ралика в дължината на левия и десния крак. Въпреки това, той се превръща във в футболист от световна класа. 

20) Сантяго Канисарес разкъсва сужолие на крака си, след като се опитва да жонглира с парфюм вместо топка. Контузията му попречва да вземе участие на Световното първенство. 

21) Робърт Левандовски също е бил много близо до това да облече фланелката на Блекбърн. В крайна сметка вулканът Ейяфятлайокул в Исландия обърква полетите в Европа и пътуването му е отменено. 

22) Стюърт Холдън е голям почитател на играта Counter-Strike. 

23) Симон Миноле е започнал кариерата си като нападател, но е решил да се пробва като вратар, след като е получавал малко игрово време.  

24) Диего Марадона веднъж е играл за Тотнъм

25) Идолът на Димитър Бербатов в младите му година е бил Алън Шиърър, поради което българина често е заспивал с неговата фланелка.

  Сподели
428