Джокович започна с победа, Синер не даде шанс на Циципас


Н. Гавазов

Джокович започна с победа, Синер не даде шанс на Циципас

Сръбският тенисист Новак Джокович започна с победа Заключителният турнир на ATP. В първия мач той победи представителя на Дания Холгер Руне с резултат 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3.

Продължителността на срещата бе 3 часа и 6 минути.

Руне игра по-активно, атакува повече, но и направи повече грешки. Като че ли в третия сет датчанинът малко се умори и вече не можеше да издържа на дълги размени и да играе на високи обороти. Сърбинът неочаквано се провали в тайбрека на втория сет, но успя да изведе третия сет на добро ниво, като сервираше успешно, избираше правилните моменти, за да премине в атака и устоя на разиграване на основната линия. Като качество и драматизъм мачът напълно отговаряше на нивото на турнира. Новак си гарантира първото място в края на сезона. След това той ще играе с Яник Синер, а Холгер със Стефан Циципас.

В друга среща от групата италианецът Яник Синер победи гръцкия представител Стефанос Циципас с резултат 6:4, 6:4 за 1 час и 26 минути.

Синер изигра страхотен мач. Той сервираше перфектно, не давайки практически никакъв шанс на съперника си. На задната линия италианецът също имаше предимство, а гъркът направи доста грешки отляво. Италианецът изигра целия мач на същото високо ниво.

Финалният ATP турнир се провежда от 12 до 19 ноември в Торино (Италия). Настоящият шампион на финала е 24-кратният победител в турнири от Големия шлем, първата ракета на света, сърбинът Новак Джокович.

  Сподели
141