Крайно време е Реал да премине 1/8-финалите


.

Крайно време е Реал да премине 1/8-финалите

Реал Мадрид - Олимпик Лион
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)


Трудно е да се повярва, че 5 години Реал Мадрид не успява да премине през 1/8-финалите на Шампионската лига. Сега “Белия Балет” има поредния шанс да го стори, стига да победи с подходящ резултат френския Олимпик Лион, който надделя с 1:0 в първия мач на “Стад Жерлан”.

Лион обаче е изключително тежък съперник за Реал. Макар сега да не са в най-добрата си форма французите ще играят със самочувствие на “Сантяго Бернабеу”. И има защо. За 5 мача между двата отбора Лион има 3 победи на “Жерлан” и две равенства в Мадрид.

Иначе ситуацията в лагера на испанците е все по-добра. Мултимилионните звезди Роналдо и Кака заиграха доста успешно и това се отрази на класирането на Реал в Примера. Тимът вече дели първото място с Барселона като двата съперника имат по 62 точки. Последно Севиля усети мощта на “бялата” атака и макар да вкара 2 гола на “Бернабеу” загуби.

В същото време след няколко поредни победи в Лига 1, Лион стъпи накриво, завършвайки 0:0 с Булон, който е застрашен от изпадане. Така “Хлапетата” останаха  трети във временното класиране като изостават на 2 точки от лидера Бордо и втория Монпелие. Жирондинците обаче са с 2 мача по-малко, а южняците с 1.  Напрежението дали Лион ще се класира за Шампионската лига остава, тъй като до 6-то място тимовете са събрани в 3точки. От октомври обаче Лион не е губил с повече от 1 гол разлика.

Карим Бензема е с травма и няма да може да се изправи срещу бившия си клуб. Ройстон Дренте се бори с разтежение. Както е известно Пепе е аут до края на сезона. В добавка към тези проблеми Мануел Пелегрини трябва да се справя и без Чаби Алонсо и Марсело, които са наказани.

Клод Пюел няма такива тежки проблеми за решаване. Левият бек Али Сисоко получи лека контузия срещу Булон, но вероятно ще се възстанови напълно. Контузени са Франсоа Клерк и Клебер Андерсон. Михаел Бастош също е с травма от понеделник.  Деян Ловрен няма картотека. Почивка през уикенда получиха Лисандро, Делгадо и Тулалан.

От написаното по-горе логично следва, че Реал Мадрид е изправен срещу историята. Всички факти са против испанците. Дори да се абстрахираме от това, явно се очертават проблемите в халфовата линия в отсъствието на Алонсо. Това което дава повод за оптимизъм за феновете на Кралския клуб е добрата форма на Роналдо, резултатното нападение и съперник, който не е в своя зенит. Крайно време е Реал да се пребори с историята, да победи Лион и да достигне ¼-финала.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

13 февруари Депортиво Ксерес - Реал Мадрид 0:3 (Примера)
16 февруари Олимпик Лион - Реал Мадрид 1:0 (Шампионска лига)
21 февруари Реал Мадрид - Виляреал 6:2 (Примера)
27 февруари Тенерифе - Реал Мадрид 1:5 (Примера)
06 март Реал Мадрид - Севиля 3:2 (Примера)

Олимпик Лион:

13 февруари Олимпик Лион - Ланс 1:0 (Лига 1)
16 февруари Олимпик Лион - Реал Мадрид 1:0 (Шампионска лига)
21 февруари Сошо - Олимпик Лион 0:4 (Лига 1)
27 февруари Олимпик Лион - Ница 2:0 (Лига 1)
06 март Булон - Олимпик Лион 0:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Олимпик Лион

5 мача
0 победи за Реал Мадрид
2 равенства
3 победи за Олимпик Лион
Голова Разлика 9:3 за Олимпик Лион

В първия мач:


16 февруари Олимпик Лион - Реал Мадрид 1:0 (Шампионска лига)


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.30
Равен - 5.50
Олимпик Лион - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248