Рома и Барселона ще започнат със зрелищно равенство


Н. Гавазов

Рома и Барселона ще започнат със зрелищно равенство

Рома - Барселона
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 16.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Празникът на футбола в Рим ще започне с главното блюдо - Барселона. И трябва да кажем, че двата отбора пристъпват към този празник с добро настроение, което предполага, че съперниците ще зарадват зрителите с хубав футбол.

Рома започна кампанията си с равенство на терена на Хелас Верона, като в този мач дружината на Руди Гарсия бе далече от своите стандарти. За сметка на това "вълците" впечатлиха с играта си срещу Ювентус на "Олимпико" и заслужено победиха с 2:1. През уикенда столичани гостуваха на Фрозиноне и записаха пореден успех, но отново демонстрираха не толкова добър футбол, вероятно, заради мислите за днешния мач.

Барселона се провали в Суперкупата на Испания, но за сметка на това каталунците записаха три победи в Примера дивисион и след три кръга са едноличен лидер в класирането, на две точки пред своите преследвачи. Особено внимание заслужава мачът срещу Атлетико през уикенда, в който чрез Неймар и Меси шампионите направиха обрат и нагледно показаха, че всяка една грешка в противниковата отбрана е излишен лукс за съперниците.

Рома влиза в двубоя с една важна кадрова загуба и това е Миралем Пиянич. Босненецът бе в добра форма и най-добър от своите в първите два кръга, така че Гарсия трябва хубаво да помисли с кого да замени класния футболист. Другият отсъстващ е Кевин Стротман, но столичани отдавна свикнаха да играят без холандеца.

Барселона е също без един от най-добрите на старта - Томас Вермален, а също така и без Клаудио Браво и Дани Алвеш. За щастие, тези футболисти имат своите пълноценни замени в лицето на Марк-Андре тер Щеген, а Серхи Роберто вече се прояви на десния фланг на защитата, въпреки че амплоато му е в опорната зона.

"Искаме да излезем от групата и ще направим всичко, което зависи от нас, за да съберем точки. Срещу каталунците ще играем като единен механизъм", заяви Руди Гарсия преди мача.

"Очаквам Рома да играе срещу нас по същия начин, както го направи с Юве. Това е силен отбор, който знае как да пресира, да създава опасни положения и да контролира топката", каза от своя страна Луис Енрике.


Интересни факти:

- Последната среща на двата отбора в Рим е през 2002 година и тогава Рома помете Барселона с 3:0.

- И двата отбора през този сезон не са отбелязвали повече от два гола.

- Последният мач на Рома срещу испански отбори в Шампионска лига е през 2008 година. Тогава италианците победиха Реал Мадрид с 2:1.

Отчитайки формата на двата отбора и тяхното кадрово състояние, може да предположим, че Барселона ще доминира в мача, а Рома ще се опита да вкара своите голове чрез бързи контраатаки или след статични положения. Нашата прогноза е, че съперниците няма да се победят, но ще ни зарадват с поне два гола в мача.

Прогноза: Рома - Барселона 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

08 август Валенсия - Рома 1:3 (Приятелска среща)
14 август Рома - Севиля 6:4 (Приятелска среща)
22 август Верона - Рома 1:1 (Серия А)
30 август Рома - Ювентус 2:1 (Серия А)
12 септември Фрозиноне - Рома 0:2 (Серия А)

Барселона:

14 август Атлетик Билбао - Барселона 4:0 (Суперкупа на Испания)
17 август Барселона - Атлетик Билбао 1:1 (Суперкупа на Испания)
23 август Атлетик Билбао - Барселона 0:1 (Примера)
29 август Барселона - Малага 1:0 (Примера)
12 септември Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Рома - Барселона

2 срещи
1 победа за Рома
1 равенство
0 победи за Барселона
Голова Разлика: 4:1 за Рома

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243