Анонс на срещите-реванш в ШЛ - мачовете в сряда


Н. Гавазов

Анонс на срещите-реванш в ШЛ - мачовете в сряда

АПОЕЛ Никозия - Астана
Стадион: "GSP", Никозия
Дата: 26.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Първата среща между двата отбора изненада всички специалисти. Противно на очакванията, казахстанският отбор бе по-активен през първото полувреме и имаше много положения за гол, които не бяха реализирани заради неопитността на играчите на Станимир Стоилов. Например, Жуков ще бъде запомнен с това, е на два пъти се препъна с топката, проваляйки перспективни атаки на съотборниците си. Вероятно слабата игра на гостите дойде заради шока от ранния гол. След почивката темпото намаля, а оттам намаляха и възможностите да бъде поразена чуждата врата. Кипърците се събудиха едва в края на срещата, когато физическите сили напуснаха домакините. В крайна сметка резултатът 1:0 за Астана се запази, оставяйки отворен изхода на сблъсъка.

Очакванията от днешния мач са, че той ще протече под диктовката на домакините, които разполагат с по-класни играчи от своя противник. Слабото място на АПОЕЛ е при центриранията, но пък кипърци превъзхождат съперника си във всички останали компоненти на играта. Логиката сочи безапелационна победа за островитяните, които, разбира се, могат и да се провалят, ако подценят съперника си.

Прогноза: АПОЕЛ - Астана 3:0

 

 

Партизан - БАТЕ Борисов
Стадион: "Партизан", Белград
Дата: 26.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Това е един от гвоздеите на вечерта. Ще намери ли сили Партизан да отстрани по-опитния БАТЕ? Първата среща премина при леко превъзходство за домакините във владеенето на топката. гостите отправиха само три удара към вратата на своя съперник, но те бяха много опасни, освен това атаките на сърбите носеха по-големи опасности от тези на борисовчани. Опитът обаче си каза думата и 1:0 за БАТЕ остана на таблото до последния съдийски сигнал. Както и другите мачове - резултат, който оставя отворена битката за групите на Шампионска лига.

Пълен стадион в Белград, много ентусиазирани домакини и невероятно позитивна и оптимистична атмосфера. Това са предварителните характеристики за срещата, в която битка си дават два наглед равностойни отбора. Фаворит в мача е Партизан, но само заради фактора домакинство и нищо повече. Напротив, играчите на БАТЕ са по-опитни и вероятно знаят как да не допуснат влияние от страна на трибуните, което означава, че реваншът може да протече напълно в духа на първия двубой. Логиката сочи да заложим на домакините, но тези, които се доверят на "Х" също имат своите аргументи. А най-добре е при възможност този мач да се играе с двойни знаци.

Прогноза: Партизан - БАТЕ 1:1

 

 

ЦСКА Москва - Спортинг Лисабон
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 26.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Тази среща е гвоздеят на вечерта. Преди десет години ЦСКА се завърна от Лисабон, триумфирайки с Купата на УЕФА. Преди седмица московчани отново се завърнаха от столицата на Португалия, но не с толкова добро настроение. Хората на Леонид Слуцки почти изтръгнаха равенството, но все пак допуснаха гол в 82-та минута, който донесе победата с 2:1 за Спортинг. В интерес на истината, резултат бе напълно заслужен, защото "лъвовете" доминираха през целия мач, отправиха два пъти повече удари и създадоха повече положения за гол.

Днешната среща се очертава да бъде много интересна. ЦСКА Москва има нужда победа, за да продължи напред, но "армейците" се намира в лоша серия от шест поредни мача без успех в Европа. Спортинг пък няма победа в 14 гостувания от евротурнирите.

Очакванията са, че ЦСКА повече ще атакува, но в същото време домакините трябва много да внимават за Карильо и Слимани, които при малко повече свободно пространство стават истински унищожители за противниковите отбрани. От една страна ЦСКА трябва да хвърли повече усилия в атака, а от друга руснаците трябва да неутрализират двете най-силни оръжия на "лъвовете" и то с по-малко хора, отколкото го направиха в Лисабон. Труден тест за Слуцки. Логиката сочи, че двата отбора няма да се победят, но също така няма да е изненадващо, ако наставникът на ЦСКА е намерил решение на пъзела и това доведе до успех на домакините.

Прогноза: ЦСКА Москва - Спортинг 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193