Анонс на плейофите в ШЛ - мачовете във вторник


Н. Гавазов

Анонс на плейофите в ШЛ - мачовете във вторник

Астана - АПОЕЛ
Стадион: "Астана Арена", Астана
Дата: 18.08.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Виктор Касаи

Астана показа на европейската футболна общественост какво е характер и воля за победа. След нулевото равенство с ХИК всички очакваха победа за казахстанци в домакинския мач, но нещата не се развиха по планирания сценарий. Финландците поведоха с 2:0, но астанци обърнаха резултата до 3:2. 20 минути преди последния съдийски сигнал домакините останаха с човек по-малко, а голът на гостите в самия край на мача накара и най-верните казахстански любители на футбола да зачеркнат своите. "Жълто-черните" обаче извършиха истински подвиг, след като в добавеното време на срещата успяха да изтръгнат победата с 4:3 и да се класират за плейофите.

АПОЕЛ също преживя кошмар с класирането си. Кипърци победиха датчаните с 2:1 в Хернинг и 16 000 зрители в Никозия очакваха любимците си без проблеми да се разправят с гостуващия тим. Голът на Святченко в 3-та минута изненада домакините, а нещата започнаха да придобиват още по-черни краски след червения картон на Винициус в 29-та минута. В крайна сметка кипърци издържаха на натиска, като трябва да кажем, че апоелци много добре се организираха в защита и позволиха на съперника си да отправи само два точни удара след червения картон.

Фаворит в сблъсъка е АПОЕЛ и това се признава от наставника на АПОЕЛ Станимир Стоилов: "Очаква ни труден мач. АПОЕЛ е фаворит. Но във футбола не винаги побеждават фаворитите, Трябва да направим всичко възможно, за да победим".

Прав е българският треньор. Най-малко за това, че АПОЕЛ три пъти е играл в групите на Шампионска лига. Астана обаче може да се превърне в герой за Казахстан и не бива да имаме никакви съмнения, че домакините ще играят с огромен ентусиазъм и ще се раздадат на терена. Много е вероятно двата тима да не се победят - срещу астанци ще се противопостави отбор, който със своя опит и качество е много по-различен от ХИК. Но не е изключено все пак домакините да постигнат една изстрадана победа. За по-смелите ще препоръчаме да заложат на "1", иначе "Х"-ът изглежда най-реален.

Прогноза: Астана - АПОЕЛ 1:1

 

 


БАТЕ - Партизан
Стадион: "Борисов Арена", Борисов
Дата: 18.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Томсън

БАТЕ много трудно преодоля Видеотон в 3-я квалификационен кръг - 1:1 в Унгария и труден мач у дома, който завърши с минимална победа 1:0, но срещу противник, останал с човек по-малко в началото на второто полувреме.

Сърбите също трябваше да положат много усилия, за да стигнат дотук, след като направиха 1:1 срещу Стяуа в Букурещ и постигнаха победа с 4:2 в Белград. Трябва да кажем обаче, че румънците водеха в резултата и контролираха мача до 48-та минута, когато Варела получи червен картон, а това предреши изхода на срещата.

За Партизан тази среща е юбилейна - отборът ще проведе своя стотен мач в рамките на Шампионска лига и гостите имат намерение да отпразнуват юбилея с победа. Срещу тях обаче застава отбор с прекрасна статистика на този етап от турнира - БАТЕ във всичките си три участия е излизал победител.

Нашият съвет е да се доверим на домакините, които разполагат с по-качествен, обигран и опитен състава от този на Партизан. Вероятно победата ще е минимална и всичко ще остане за реванша, но поне в днешната среща БАТЕ ще триумфира.

Прогноза: БАТЕ - Партизан 1:0

 

 


Спортинг - ЦСКА Москва
Стадион: "Жозе Алваладе", Лисабон
Дата: 18.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джунейт Чакър

И двата отбора посрещнаха с умерен оптимизъм жребия, защото Спортинг можеше да получи за съперник Шахтьор или Байер, но и по-слабите Монако или Брюж. ЦСКА пък избегна сблъсък с Валенсия и Манчестър Юнайтед, но при по-голям късмет можеше да срещне Рапид.

Португалците се класираха директно за този етап на турнира, като за състоянието на тима може да съдим по мача за Суперкупата на Португалия срещу Бенфика, който "лъвовете" спечелиха с 1:0 и за двубоя с Тондела на старта на сезона в първенството на Португалия. Мачът на терена на абсолютния дебютант в елита премина под диктовката на столичани, но победата с 2;1 дойде по спорен начин - с гол от дузпа на Силва в 8-та минута на добавеното време.

ЦСКА от два дни се намира в Португалия и руснаците се намират в добро разположение на духа. Причината е в представянето на московчани във вътрешното първенство, където хората на Слуцки записаха пет победи и са едноличен лидер в класирането. Иначе "армейците" за малко да не участват в плейофите на Шампионска лига. Първият двубой срещу Спарта в Москва завърши при резултат 2:2, а реваншът не започна добре - в 16-та минута домакините водеха с 2:0. Играчите на ЦСКА обаче намериха сили за обрат и чрез два гола на Муса и един на Дзагоев доведоха нещата до 3:2.

Очертава се интересен сблъсък и вероятно един от най-оспорваните наред с този между Байер и Лацио. На практика ЦСКА и Спортинг ще повторят финала за Купата на УЕФА през 2005 година, когато на същия този стадион руснаците триумфираха за 3:1. Относно днешната среща, фаворит за победа са домакините, но нека не забравяме и лошата статистика на Спортинг срещу руски отбори - 1 равенство и 4 поражения.

Прогноза: Спортинг - ЦСКА Москва 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155