Байерн - ЦСКА Москва: Без сензации


Н. Гавазов

Байерн - ЦСКА Москва: Без сензации

Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 10.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)

В сряда вечер ще бъде разплетен и възелът с второто място в група Е на Шампионска лига, за което претендират три отбора. Два от тях се срещат в Рим в директна битка, а третият - ЦСКА Москва - колкото и невероятно да звучи - също има шанс да продължи напред. Това ще се случи само при положение, че московчани победят своя домакин Байерн Мюнхен, а Рома не успее да се наложи над Манчестър Сити. Ситуацията е толкова заплетена, че "армейците" могат да сътворят сензация, но могат да останат и без Лига Европа.

Байерн Мюнхен записа четири победи в първите си пет мача в Шампионска лига и се класира за плейофите още след четвъртия кръг, което се случва за баварците за седми пореден път. В миналия кръг немците претърпяха поражение с 3:2 на "Етихад", което не повлия на положението на тима в таблицата за класиране. В Бундеслигата представянето на мюнхенци е още по-мощно. Байерн няма загуба в досегашните си 14 мача и е лидер със седем точки пред втория Волфбсург.

Дори най-оптимистично настроените фенове на ЦСКА след жребия едва ли са допускали, че любимците им в последния кръг ще се борят за класиране за плейофите. Ако имало такива, те най-вероятно напълно са изчезнали след първия кръг, когато отборът претърпя поражение с 5:1 в Рим. Въпреки това, "армейците" се завърнаха в битката за осминафиналите най-вече благодарение на сензационната победа на ЦСКА Москва на "Етихад" (първи успех на английска земя), както и на убедителната игра на Байерн, който на три пъти победи своите конкуренти. Във вътрешното първенство столичани завършиха годината на мажорна нота, постигайки три поредни победи, но засега остават на второ място, на седем точки от лидера Зенит.

И двата тима имат своите кадрови проблеми, като те са повече за домакините, които обаче имат по-голяма дълбочина на състава. Алаба, Бадщубер, Мартинес, Лам, Писаро, Алкантара, Рейна и Щарке са контузени, а Бенатиа е наказан. Това предполага, че Данте и Боатенг ще оформят двойката централни защитници.

ЦСКА няма да може да разчита на Елм, който има проблеми със слабините, Алексей Березуцки също няма да играе. Не е изключено в центъра на отбраната да видим двойката Виталий Березуцки - Игнашевич.

Байерн има положителен баланс срещу гостуващи руски отбори (4 победи и 3 равенства в осем мача), като единствената загуба е от Локомотив Москва през сезон 1995/96, но на реванша баварците пометоха съперника си с 5:0. ЦСКА пък има три поражения при трите си срещи с представители на Бундеслигата.

И без тази статистика обаче е ясно, че домакините превъзхождат съперника си по качество на състава. Предполага се, че домакините ще наложат волята си още в първите минути и ще обсадят вратата на гостите, които ще се надяват да постигнат целите си чрез контраатаки. Със сигурност Гуардиола е наблюдавал мача на съперника си с Манчестър Сити, така че испанецът ще затвори всякакви подстъпи към вратата на Нойер, а това означава, че вероятността за сензация е твърде малка.

Прогноза: Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

08 ноември Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:4 (Бундеслига)
22 ноември Байерн Мюнхен - Хофенхайм 4:0 (Бундеслига)
25 ноември Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
29 ноември Херта - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)
06 декември Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 1:0 (Бундеслига)

ЦСКА Москва:

22 ноември ФК Краснодар - ЦСКА Москва 2:1 (Висша лига)
25 ноември ЦСКА Москва - Рома 1:1 (Шампионска лига)
29 ноември ЦСКА Москва - Уфа 5:0 (Висша лига)
02 декември ЦСКА Москва - Амкар 2:1 (Висша лига)
06 декември Кубан Краснодар - ЦСКА Москва 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва

3 срещи
3 победи за Байерн Мюнхен
0 равенства
0 победи за ЦСКА Москва
Голова Разлика: 7:1 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202