Дерменджиев: Искам отново такива отбори


Н. Гавазов

Дерменджиев: Искам отново такива отбори

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се изказа след срещата с Реал Мадрид от заключителния кръг на груповата фаза на Шампионка лига. Както е известно, отборът на Кирил Домусчиев претърпя поражение с 4:0 и остана последен в квартета. Наставникът на разградчани не съжалява, че подчинените му е трябвало да мерят сили с отбори като Ливърпул и Реал Мадрид и си пожела при следващото участие в престижния турнир, тимът отново да има за съперници такива съперници.

"Сега не е моментът за кардинална оценка на това, което се случи в Шампионска лига. Лудогорец изигра един добър мач срещу Реал, макар и с човек по-малко от 17-ата минута. Вие знаете, че отборът ни е нов в този турнир, за първи път играем в групите на Шампионска лига. Следващия път, когато участваме в този турнир, ще имаме по-голяма рутина и опит. Получихме четири гола, можеха да ни вкарат и още, но пък и ние имахме своите възможности. Защитавахме се, но и играхме футбол. Опитвахме се да не сме в глуха защита, а да играем", заяви Дерменджиев.

"Цялостното ни участие в Шампионска лига е едно стъпало за Лудогорец, което ще се повтаря може би в бъдеще. Искам такива отбори. Нашата група беше една от най-трудните групи. Базел, Ливърупул - 5 пъти носител, а Реал се насочва към 11-а титла. Реал гони рекорди - 19-а поредна победа, Роналдо преследва Меси по голове - малшанс за нас. Головете бяха от статични ситуации, но Лудогорец се държа достойно и имаше моменти, в които футболистите отиграваха много добре топката по целия терен", добави специалистът.

 

  Сподели
136