На Стамфорд Бридж Челси ще се саморазправи с АПОЕЛ


.

На Стамфорд Бридж Челси ще се саморазправи с АПОЕЛ

Във вторник, 8 декември, от 21.45 българско време, на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон ще излязат в двубой от груповата фаза на Шампионската лига отборите на Челси и АПОЕЛ. Английският отбор, след четири победи в групата и един равен мач срещу Атлетико Мадрид е недостижим на първото място, докато кипърския отбор записа само два равни мача, отново срещу испанския отбор и с две точки е на последното 4-то място в група Е на Шампионската лига.

Челси до началото на изминалия кръг във Висшата лига на Англия водеха убедително в класирането с комфортните пет точки разлика пред шампиона Юнайтед, но последва загуба от другия манчестърски отбор - този на Сити, с което "сините" отново продължават да заемат първото място, но вече разликата от "червените дяволи" е само 2 точки. Преди това отборът на Карло Анчелоти отпадна за Карлинг Къп от Блекбърн, след изпълнение на дузпи и нещата не са толкова безоблачни, както смятаха много от феновете на отбора.

АПОЕЛ постигна три много важни победи в първенството на Кипър срещу Неа Саламис, Анортозис и АЕЛ, с които застана начело в таблицата за временното класиране, но пропусна да затвърди позицията си, завършвайки наравно у дома с Аполон. И ако във вътрешния шампионат е фаворит за титлата, въпреки колебанията при старта на сезона, на европейската сцена АПОЕЛ инкасира две равенства и три загуби в груповата фаза на Шампионската лига, с което си гарантира отпадане от турнира, освен това шансовете за класиране за Лига Европа са минимални и се свързват с победа срещу Челси на "Стамфорд Бридж".

Схемата с която излиза отборът на Карло Анчелоти е 4-4-2, но това е само в тактически план и реално когато отборът атакува ще го прави поне с четирима футболисти на предни позиции, които ще търсят свободни пространства и възможности за стрелба, с което да прекършат отбраната на гостите. До последно Анчелоти ще решава дали Деко да започне и къде да бъдат местата на Малуда и Есиен, но най-вероятно по крилата ще застанат Коул и Малуда, а Лампард непосредствено зад двете остриета Дрогба и Анелка. При това положение, италианския специалист ще даде почивка на Калу и Деко, или пък ще реши да ги хвърли в боя през втората част на срещата.

Схемата, която ще приложи треньорът на АПОЕЛ Йованович е игра с един нападател и петима полузащитници, като в центъра ще видим Микаел и Нуно Моралес, а малко пред тях Пинто, който ще се нагърби със задачата да подсигурява единственият нападател Мирославлевич. Целта на подобна постройка ще бъде максимално да се затруднят нападателите на английският отбор още при подстъпите към наказателното поле, както и да се отрежат и изолират Анелка и Дрогба от полузащитниците си. Друг е въпроса дали ще се получи замисленото от щаба на кипърския отбор. Впрочем в Никозия Челси достигна много трудно до победата, а другият лидер в групата - Порто, също много трудно преодоля добре построената защита и полузащита на кипърци, които показаха, че могат добре да затварят играта.

Предстоящата среща между Челси и АПОЕЛ ще бъде изключително неравностойна. На 30 септември лондонския отбор победи трудно кипърския отбор, но тогава Анчелоти имаше известни кадрови проблеми със състава, а и в психологически план предимството бе на страната на кипърците, които бяха домакини. Сега гостите са без своята публика и срещу отбор, който ще излезе с цялата си мощ, силно мотивиран да покаже най-доброто от себе си пред собствена публика. Очаквам без особено напрежение Челси да постигне поне два гола разлика над съперника си, които обаче няма да се предадат без бой.

Последни 5 мача:
Челси:

21 ноември Челси - Уулвърхямптън 4:0 (Висша лига)
25 ноември Порто - Челси 0:1 (Шампионска лига)
29 ноември Арсенал - Челси 0:3 (Висша лига)
02 декември Блекбърн - Челси 3:3 (4:3 сл. дузпи) (Карлинг Къп)
05 декември Манчестър Сити - Челси 2:1 (Висша лига)

АПОЕЛ:

15 ноември Неа Саламис - АПОЕЛ 0:3 (Първа Дивизия)
21 ноември АПОЕЛ - Анортозис 2:0 (Първа Дивизия)
25 ноември АПОЕЛ - Атлетико Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
30 ноември АЕЛ - АПОЕЛ 1:2 (Първа Дивизия)
04 декември АПОЕЛ - Аполон 1:1 (Първа Дивизия)

Досегашни срещи:

Челси - АПОЕЛ
1 мач
1 победа за Челси
Голова Разлика: 1:0 за Челси

Коефициенти на bet365:

Челси - 1.33
Равен - 5.00
АПОЕЛ - 10.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177