Фиорентина ще се класира с победа срещу Лион


.

Фиорентина ще се класира с победа срещу Лион

Във вторник, 24 ноември от 21.45 часа българско време, на стадион "Артемио Франки" във Флоренция в среща от груповата фаза на Шампионската лига ще излязат отборите на Фиорентина и Олимпик Лион. Бихме казали с различна мотивация... Футболистите на "Скуадра виола" прекрасно осъзнават, че този мач не е подходящ за експерименти, докато класиралият се в следващата фаза на турнира френски отбор, може да си позволи да поиграе за удоволствие в града на влюбените.

Когато бе изготвен жребия за тази група, Фиорентина се смятаха за сигурни участници в Лига Европа и се надяваха на чудо да продължат в следващия етап на най-комерсиалния клубен турнир на Стария континент. Чудото обаче започна да придобива реални измерения когато във втория кръг на турнира победиха с 2:0 отборът на Ливърпул. Последвалите събития доведоха нещата два кръга преди края на срещите в групата, до там, че "виолетовите" да имат комфортна преднина пред страшния английски отбор. Тази преднина може да се запази до края само при победа тази вечер срещу гостуващия френски отбор. Несъмнено и публиката на "Артемио Франки" ще желае същото и ще подтиква любимците си към победата.

Олимпик Лион специално за тази среща пристигат спокойни и тя ще бъде много лека за тях. Отборът се класира за следващата фаза след три поредни победи ( едната на "Анфийлд") и измъкна една точка на Стад "Жерланд" в последните секунди срещу английският отбор с което почти решиха съдбата му. Впрочем Рафа Бенитес и неговите футболисти изцяло зависят отново от своите терминатори, които ако успеят да победят италианският отбор ще запазят шансовете на Ливърпул за по-нататъшно участие в турнира. Същото ще се случи и ако се получи равенство в днешната среща, но тогава Торес и компания трябва да вкарат постигнат победа с три гола разлика на Фиорентина.

В днешния мач за "Скуадра виола" отпадат Муту и Гамберини. Под въпрос е участието на Йоветич, последните тестове за състоянието на черногореца ще бъдат преминати днес, но индикациите са, че ще участва в срещата. Монтоливо не игра през уикенда срещу Парма, но сега се завръща в отбора. Схемата която е избрал Чезаре Прандели е 4-2-3-1, с Джилардино отпред, а зад него ще се разположат Марчиони, Сантана и Варгас. Ако Йоветич започне срещата ще застане непосредствено зад Джили, а тогава Сантана ще остане на пейката. При всички положения обаче когато има добро развитие на атаката ще виждаме не по-малко четирима от Фиорентина в нападение, като Монтоливо и Санети ще оказват помощ от втора линия. Шансът за "виолетовите" е да наситят зоната между жентъра и наказателното поле и не позволят на противника да владее дълго време топката, а също и много разиграване по широчината на терена, което изисква много динамика в атака и много физическа сила, но това е мачът на годината за Фиорентина и несъмнено, че италианските футболисти ще играят на предела на силите си.

От Лион за тази среща отпадат Тоулалан, но преблеми Клод Пюел има не само в лявата част на отбраната и центъра, а и отдясно след като няма да играят Клерк и Ревейлер. Левия халф Андерсън също отпада и въпреки, че французите пристигат с 20 футболисти, кадровите проблеми са налице. Схемата, която ще използва френския специалист е 4-3-2-1, с Лопес най-отпред и Бастош и Гову по фланговете.

Пред Фиорентина се очертава да попадне сред 16 -те най-добри отбора на Стария континент. Това зависи само от тях и волята която ще покажат срещу силният френски отбор. Както казахме по-горе, няма място за експерименти и домакините ще се хвърлят в непрестанни атаки, с много движение и смяна на местата. Очаквам наистина отлична игра на защитниците на Лион, още повече резервите ще се опитат да се докажат пред своя треньор и да дадат най-доброто от себе си. Но все пак залагам за победа на Фиорентина, които имат най-малко два фактора в своя помощ: домакинството и мотивацията да преминат в следващата фаза на турнира.

Последни 5 мача:

Фиорентина: ЗПППЗ
Лион: РРРПЗ

Коефициенти на bwin:
Фиорентина - 2.10
Равен - 3.05
Лион- 3.60

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166