Челси ще подпечата билета си за 1/8-финалите в Мадрид


.

Челси ще подпечата билета си за 1/8-финалите в Мадрид

Във вторник, 3 ноември, от 21.45 часа на стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид ще излязат в среща от груповата фаза на Шампионската лига отборите на Атлетико Мадрид и английският Челси. Това са два отбора, единият от които заема първото място в групата с пълен актив от шест точки, а другият - испанският е на последното място с една точка от равенството срещу аутсайдера АПОЕЛ от Кипър.

Всъщност домакините още на старта на турнира именно срещу кипърския отбор забоксуваха и завършиха едно безлично 0:0, чиито актив от точки си остана непроменен и до сега. Нещо повече: отборът на Атлетико Мадрид все още не е отбелязал гол и предварителните прогнози, че ще бъде конкурентен на Порто за второто място не се оправдаха. Във втория кръг на груповата фаза, на 30 септември на "Стадио до Драгао" се срещнаха именно двата отбора и мнозина от специалистите определиха срещата като мини финал за второто място. Мнението за сензанционният резултат срещу АПОЕЛ бе, че е имало подценяване и липса на късмет. Но несполуките продължиха да преследват испанците и с по един гол на Фалкао и Роландо, "драконите" наложиха волята си и победиха с 2:0. На "Стамфорд Бридж" Челси се саморазправи с "дюшекчиите", които не успяха да се противпоставят по никакъв начин на английският отбор и бяха тотално надиграни във всички зони на терена. Падението им достигна дъното с автогола на Переа в първата минута на добавеното време, с което загубата от 0:4 е доста унизителна. Така изходните позиции на испанците в момента са: една точка, последно място и без отбелязан гол....и нов треньор. Именно след тази загуба Ресино си замина, но явно тази година няма да върви по гладко, защото преговорите с Лаудруп зациклиха и в крайна сметка за треньор бе избран Кике Санчес Флорес.

За Челси можем да кажем, че нещата този сезон вървят повече от фантастично! Първо място в групата с три победи от три мача, недопуснат гол все още и първо място във временното класиране на Висшата лига на Англия. Явно Карло Анчелоти успя да даде на отбора онова нещо което понякога липсва на футболистите му, а именно шампионският дух и волята за победа, което видяхме още в първата среща срещу "драконите" от Португалия, които бяха пречупени с гол на Анелка в 48 минута.Последва много тежко гостуване срещу коравия отбор на АПОЕЛ, когато отново Анелка с блестящ гол донесе победата за разкъсвания от кадрови проблеми лондонски отбор. И накрая с головата фиеста на "Стамфорд Бридж" "аристократите", заявиха недвусмислено, че ще имат думата и тази година в борбата за спечелването на Шампионската лига.


Схемата, което ще приложи Флорес ще бъде много динамична за разлика от досегашните, които прилагаше отбора. Отново ще видим 4-3-1-2, но този път във всяка от атаките Сантана ще се вклинява между Агуеро и Форлан и тримата ще бъдат подпомагани от Хурадо и Симан по фланговете. Стилът, който отборът демонстрира при победата срещу Марбеля е динамичен и с много движение на халфовата линия.

"Динамичният стил на игра, който новия треньор иска да наложи трябва да е въведен за не повече от три или четири двубоя. Всички в състава сме опитни играчи, така че трябва бързо да се адаптираме към всяка система. Вече ни е ясно каква е концепцията, която Кике Санчес Флорес иска да прилага", заяви Макси Родригес в петък.

Отборът на Карло Анчелоти излиза с 4-3-3 и това показва само едно: ще се търси победата в срещата във вторник. Разликата е, че Калу и Деко ще бъдат изтеглени още повече по крилата, но така най-вероятно се създават предпостваки за атака от втора линия да атакуват по-мощно Лампард и Балак. В Лондон стана очевидно, че когато "дюшекчиите" са притиснати защитата допуска много грешки, а паниката завладява отбора. Явно същата тактика на по-мощни и масирани атаки ще приложат и тук англичаните. Неприятната новина за Анчелоти, е, че най-вероятно Дрогба няма да вземе участие в срещата поради леката травма, която получи и ще бъде оставен да се възстановява за дербито през уикенда.

И така, как би завършил този двубой? Новият динамичен стил на Атлетико срещу мощното нападения на Челси. Английският отбор от една страна го очаква много тежък двубой срещу Юнайтед през уикенда, освен това почти си е осигурил и класирането за следващата фаза на турнира и очакванията са, че англичаните ще играят спокойно и без напрежение. Именно това е обаче класата на един голям отбор - когато побеждава с малко и без видимо напрежение, с голямо пестене на силите. "Аристократите" няма да се откажат от победата в никакъв случаи. Много рядко английските отбори са били по сметките и поради аз мисля, че още утре вечер Челси ще победи и ще се класира за следващата фаза на турнира. За Атлетико най-вероятно ще остане утехата да се бори за третото място с АПОЕЛ или по-лошото: да се съсредоточи в борбата си за оцеляване в Примерата.

Прогноза за Атлетико Мадрид - Челси 0:2

Последни 5 мача:

Атлетико Мадрид: ЗПРЗЗ
Челси: ППППЗ

Коефициенти в bwin:

Атлетико Мадрид - 4.00
Равен - 3.60
Челси- 1.80

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159