Макаби ще остане без точки и след мача с Юве


.

Макаби ще остане без точки и след мача с Юве

Макаби Хайфа приема Ювентус в мач от група А на Шампионската лига във Вторник. Израелският тим все още няма записана точка в най-престижния турнир въпреки чудесното си представяне в страната си. Единственият друг тим само със загуби в групите на Шампионската лига е Дебрецен в група Е, които освен това не са отбелязвали и гол.

В предишните си срещи в Европа отборът на Елиша Леви загуби от Байерн с 0:3 на свой терен. В следващите си мачове бяха надиграни от Бордо и от Ювентус с 0:1. Загубите обаче стимулират допълнително Макаби да се реваншират на италианците. Шансовете на израелците да преминат групите са нищожни, но със сигурност ще пробват да заемат третото място, което ще ги изпрати в Лига Европа. Загуба или равен не биха помогнали за осъществяването на тази цел и това означава сега или никога за Макаби Хайфа.

Ювентус пък пристигат в Хайфа с тежестта от неприятната загуба от Наполи с 2:3 в Събота. Това бе първата им загуба у дома от 9 месеца насам. Резултатите на "старата госпожа" срещу израелски противник като гост не са много впечатляващи. През сезон 2004/05 завършиха наравно с Макаби Тел Авив 1:1 с гол на Дел Пиеро.

В случай че "бианконерите" спечелят това ще е юбилейната им стотна победа в турнира. Юве имат шанс да се изкачат на лидерската позиция1 в групата, ако Бордо не успее да си тръгне с точки от "Алианс Арена".

Треньорът на домакините Леви ще може да разчита на завърналия се след контузия Янив Катан, който пропусна предишния двубой с италианците. Мохамед Гадир също се завръща в игра, а Густаво Боколи е под въпрос. Тиаго Дутра и Бирам Кайал изтърпяват наказания.

Ювентус има доста сериозен проблем с контузени играчи - Хасан Салихамиджич, Клаудио Маркизио, Джонатан Зебина, Виченцо Якуинта, Мартин Кацерес и Мохамед Сисоко няма да могат да играят поради травми. Мауро Каморанези получи четири шева след сблъсък с Матео Конти от Наполи и е под въпрос.

Макаби Хайфа ще може да разчита на феновете си, които са изкупили всички 33 000 билета. Ювентус са под натиск и трябва да се оттърсят от загубата през уикенда като вземат три точки в Израел.

Последни 5 мача

Макаби: ППЗПП
Ювентус: ЗПППР

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231