Челси - Атлетико Мадрид: Без шансове за дюшекчиите


.

Челси - Атлетико Мадрид: Без шансове за дюшекчиите

В една от най-интересните срещи от груповата фаза на Шампионската лига, в сряда вечер от 21.45 часа на "Стамфорд Бридж" в Лондон ще излязат отборите на Челси и Атлетико Мадрид. Характерното за домакините е, че и двете си срещи досега победиха с по 1:0 с голове на Анелка, докато Атлетико на старта на кампанията не успя да победи кипърския АПОЕЛ, а при гостуването си на Порто загуби с 0:2. Можем да кажем спокойно, че една победа на лондонския отбор на практика ще му осигури по-нататъшно класиране в турнира, докато загубата на "дюшекчиите" ще намали шансовете значително на този отбор, в състава на който играят футболисти като Форлан, Агуеро, Макси Родригес, Шимао....да се чуди човек какво става.

Във Висшата лига на Англия Челси започнаха като фаворити за титлата, с най-големи шансове според букмейкърите след сътресенията през лятото в отборите от Топ 4, но в неделя отстъпиха лидерството на Бербатов и компания, след като загубиха в Бирмингам от отборът на Стилиян Петров с 1:2 и в тази среща проличаха всички проблеми в отбраната на отбора. Ако средната линия успява да осигури нужният комфорт на нападателите, които могат да развинтят всяка една защита, което направиха например със славния някога Ливърпул преди две седмици, то защитата се оказва големият проблем пред Анчелоти и направо ще кажем, че Тери е прав да се ядосва на неуверените действия на съотборниците си в тази зона. Инкасираните две загуби освен, че доведоха до загуби на точки, показаха липсата на координация и съсредоточеност в ариегарда на "сините".

"В понеделник ние тренирахме отделни ситуации и положения в отбраната, но всичко може да се случи и трябва много да внимаваме за индивидуални грешки", каза вчера Балак.

Има за какво да се безпокоят футболистите след като срещу тях в сряда вечер ще излязат нападатели от класата на Форлан и Агуеро.

"Дюшекчиите" са на 16 място в Примерата с три загуби и на две точки от последния в класирането. Наистина, основни футболисти по ред причини бяха извън строя в различните срещи, но този велик клуб би трябвало да си е осигурил взаимозаменяемост на играчите си и обратното не говори добре, защото сезона е продължителен и тежък и това е само началото му. Какви решения ще вземе ръководството и треньорът Ресино ни предстои да видим. Но аз си мисля, че ако испанският отбор загуби от Челси, това ще бъде една прелюдия към получаване на титлата екс - треньор за Ресино, защото много ще дойде освен слабото представяне във вътрешното първенство и да се провали отборът в Лигата.

Схемата, която ще използва Анчелоти ще бъде 4-4-2 , но това ще бъде много условно, защото при всички положения, освен атака от втора линия, се очаква Балак и Деко да атакуват наравно с нападателите и в дадени моменти може да видим и четирима в нападение, което няма да е изненада и вече бе приложено срещу Ливърпул и Тотнъм. Впрочем включването на Деко според мен ще бъде много удачно, в предвид колебливите прояви на левия фланг на испанската защита където Лопес и Ибанес все още не могат да намерят верния тон във взаимодействието си и очаквам оттук да дойдат заплахите за тях.

Ресино ще използва абсолютно същата схема 4-4-2 , с прибрани малко към центъра на фланговите полузащитници, но тази схема може да се промени в хода на срещата и да видим Асунсао изтеглен още по-назад и по-близо до Ибанес с цел да се затворят непосредствените пространства пред наказателното поле. Тогава оперативният простор за Журадо ще се увеличи и можем да видим директно взаимодействие между Макси Родригес и Журадо. Това крие и опасност разбира се за гостите, защото ще доведе и до по-свободни пространства в централната част на терена, което може да създаде предпоставки за упражняване на продължителен натиск на "аристократите" и трайно настаняване в половината на "дюшекчиите".

Челси в 11 домашни срещи с клубове от Испания е претърпял всичко една загуба. Ответната среща от полуфинала на Шампионската лига срещу Барселона пък бе третия равен мач на отбора.

"Дюшекчиите" имат само една победа в Англия - за Купата на УЕФА сезон 1997/1998 срещу Лестър с 2:0. В четири от общо осемте вояжа са завършвали наравно, а загубата срещу Порто в предишния кръг бе първо поражение като гости в груповата фаза на Шампионската лига.

Но нека оставим статистиката настрана. Очаквам силна игра на лондонския отбор пред своя публика, с много атаки по фланговете основно, но и търсене на гола през центъра. Предполагам, че увлечени да пазят Анелка, защитниците на Атлетико ще изпуснат Деко, а защо не и Калу или Балак? Победа за Челси, която няма да бъде лесна, но все пак ще бъде с два гола разлика. Смятам, че след тази среща испанският отбор ще загуби всякакви шансове за класиране за следващата фаза на турнира.

Прогноза за Челси - Атлетико 3:1

Последни 5 мача:

Челси: ЗППЗП
Атлетико: ЗПЗРР

Коефициенти в bwin:
Челси - 1.30
Равен - 4.85
Атлетико- 9.50

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188