Топлината на Кипър ще се превърне в огнен ад за Челси


.

Топлината на Кипър ще се превърне в огнен ад за Челси

В сряда вечер на стадион GSP в столицата на Кипър Никозия, излизат отборите на АПОЕЛ и английският Челси в среща от втория кръг на груповата фаза на Шампиосканта лига. Ако отборът на Карло Анчелоти смята, че рандевуто до Острова на Афродита ще бъде колкото да изиграят един протоколен мач и да се насладят на това чаровно място, може да се окаже, че разгромът срещу Уигън е детска играчка в сравнение с това което ги чака.

Лондончани, от началото на кампанията си във Висшата лига имат навика да започват неубедително срещите си и да получават гол през първата част, след което отборът се преобразява и обръща резултата благодарение на класата която притежава. Така се получи срещу Стоук и Съндърланд, но в последната среща срещу Уигън се получи обратното и въпреки,че отборът изравни, бе отнесен с крайното 1:3. Срещата в Никозия ще е още по-трудна защото отборът срещу който излизат е от тези които разчитат изцяло на своята публика и в много от срещите надскачат себе си. Просто не бива да бъдат подценявани домакините и да имат едно на наум възпитанниците на Татко Карло. Схемата на игра ще бъде най-вероятно 4-3-1-2, но Карло Анчелоти има проблеми със подреждането на състава. Жозе Босингва и Дрогба са наказани, Джо Колу и Деко са невъзстановени и ще започнат от резервната скамейка, Балак и Джон Оби Микел даже няма да пътуват с отбора, няма да се рискува и с Ашли Коул, който е невъзстановен , така че ще видим Жирков титуляр....много тънко изглежда отборът на Челси и проблемите с наличните играчи принуждават наставникът на "сините" Карло Анчелоти да потърси помощ от юношеската формация на тима и в групата на италианеца за мача попаднаха младоците Сам Хътчисън, Джефри Брума и Фабио Борини.

Кипърския отбор бе смятам за аутсайдер в групата и едва ли се чувстваше комфортно в компанията на Челси, Порто и Атлетико Мадрид. Но отборът успя да нокаутира Партизан Белград и Копенхаген и спечели правото да участва в груповата фаза на Шампионската лига, след което в първия мач в Мадрид срещу Атлетико дойде и взе една точка и намекна, че няма да бъде боксова круша. Домакините от Апоел със сигурност внимателно са гледали мача на Челси с Уигън през уикенда и по всяка вероятност ще успеят да се възползват от слабостите на своите гости. Предполагам, че треньорът Иван Йованович ще подреди състава си в перфектната за ситуацията схема 4-2-3-1 и ще насити средната линия с футболисти, сред които голямо значение ще има известният у нас Хаджи. За да бъде пробита тази постройка, ще трябва много бързина и разиграване на двойни подавания и къс пас, което в отсъствието на някои титуляри в лондонския отбор ще е доста трудна задача. В същото време всяка загубена топка на Челси в полето на АПОЕЛ ще довежда до много остри атаки от страна на домакините и тримата футболисти които се намират на втора линия зад Хараламбидис ще създават опасни голови ситуации. Почти съм убеден, че кипърския отбор ще вкара гол през първото полувреме и отборът на гостите ще бъде поставен под огромно напрежение.

Очаква ни много интересен и напрегнат двубой от гледна точка на това как ще се възползват домакините от кадровите проблеми на противника си, а и дали Челси са превъзмогнали шока от Уигън. Колкото и еретично да звучи, смятам, че срещата ще завърши наравно, ако имах право на втори знак бих заложил и на победа на АПОЕЛ. А и коефицента на bwin е страхотен за такъв знак и предразполага човек да поиграе малко по-разкрепостено.


Последни 5 мача:

АПОЕЛ: ПРРРП
Челси: ППППЗ

Коефициенти на bwin:

АПОЕЛ - 10.5
Равен - 4.85
Челси - 1.25

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193